Kılıçdaroğlu: "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık" diyorlar ama hikaye, yasağı kaldıran bu kardeşinizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dönemin YÖK Başkanı ile başörtülü üniversitelilerin okula girmesi konusunda görüştüğünü aktardı. Kılıçdaroğlu "Abdullah Gül de bu telefon görüşmesini gayet yakından bilir" diye konuştu

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Kanal 58'de Sacit Ak’ın sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu. 

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamalarda 'başörtüsü'  ve 'helalleşme' tartışmalarına da değindi.

"Abdullah Gül de gayet yakından bilir"

"Gücü elinde tutan irade, bir başkasına zarar vermişse o zararını görmesi, bilmesi ve gerekirse artık helalleşelim demesi lazım. Gücü elinde tutanın her zaman haksızlık yapma olasılığı vardır.Ben Roboski örneğini verdim. Tamam ölenleri geri getiremeyiz ama o ailelere ‘Ya biz bir yanlışlık yaptık kusura bakmayın’ benim dediğim bu. Benim söylediğim helalleşme o" ifadelerin kullanan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başörtüsü dolayısıyla, gittim bu ailelerle de konuştum. Birisi anlatırken ağladı, öğretmen bir kardeşimizdi. Nasıl haksızlık yapıldığını, nasıl müfettişlerin görevlendirildiğini, nelerin yapıldığını anlattı. Bunu yapan kim? Devlet. O dönemin siyasi otoritesinin aldığı karar. Devletin şunu demesi lazım iktidar sahipleri, ‘Bir hata yaptık, gel sana görevini tekrar iade edeceğim’ demesi lazım. İade edeceğim demiyor yasağı kaldırdım diyor. Buna benzer çok uygulama var. Şunu da söyleyeyim başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikâye. Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir üniversitelerde. Yusuf Ziya Özcan o dönem YÖK Başkanıydı. Ben de yeni genel başkan olmuştum. Üniversiteler kız öğrenci alınmıyor. Bunlar da hükümetti, sesleri bile çıkmıyordu. Yusuf Ziya Özcan’a dedim ki ‘Niye bu kız öğrencileri almıyorsunuz?’. ‘Siz karşısınız’ dedi. ‘Hayır biz karşı değiliz’ dedim. ‘O zaman ben yarın sabah alıyorum’ dedi. Alın, niye almıyorsunuz. Alındı. Bunu Sayın Abdullah Gül de gayet yakından bilir. Bu telefon görüşmesini. Bunu hiç propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Başörtüsünü zihnimde kaldırmaya ne zaman karar vermiştim? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken Okmeydanı mitinginde son cümlelerim, ‘Başörtüsü yasağını da kaldıracağım’ diye. O mitingde söylediğim son cümledir bu. Kadın istediği gibi giyinir ama kimse kadına neden baş örtüsü giydin diye sormayacak, diğerine de sormayacak. Siyasetçinin ne işi var burada?   

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU