Gözcü'nün yaratıcısı ürkütücü hikayeyi neden ekrana uyarladığını anlattı

"Senaryoyu bedavaya yazacağım, yeter ki izin ver"

Son dönemde Netflix'in popüler dizilerinden olan Gözcü'nün (The Watcher) yaratıcılarından Ryan Murphy, gerçek hikayeyi ekrana uyarlamaya nasıl karar verdiği hakkında konuştu.

Gözcü, ABD'nin New Jersey eyaletinde yeni bir eve taşındıktan sonra anonim birinde korkutucu mektuplar almaya başlayan iki çocuklu ailenin başından geçenleri anlatıyor.

The Hollywood Reporter'a konuşan Murphy, 2018'de olayı basına taşıyan yazıyı okuduktan sonra çok etkilendiğini belirtti.

Murphy şunları söyledi:

Anında kendi ailemi düşündüm. Dünyanın her yerinde herkesin bir şekilde saldırı altında olabileceği fikri, 'Ailemi nasıl güvende tutabilirim?' düşüncesi beni motive etti. Fikri bilgisayarda notlarıma yazdım.

Murphy, hikayenin yapım haklarını almak için gerekli görüşmeyi yaptığında konunun halihazırda Netflix'le anlaşması olan başka bir yapımcıya satıldığını öğrenmiş.

Bu kişinin arkadaşı Eric Newman olduğu ortaya çıkınca Murphy, yapımcıyı aramış ve şöyle konuşmuş:

Bu hikayenin ve bu türün büyük bir hayranıyım. Senaryoyu bedavaya yazacağım, yeter ki izin ver.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murphy, Newman'ın bunu kabul etmesiyle projeye dahil olduğunu söyledi.

Murphy dizide ortak yazarlık yapmakla birlikte projenin yapımcılığını da üstlendi.

Gözcü, 13 Ekim'de yayımlandığı ilk günden Netflix'in en çok izlenen 10 dizi listesine girdi.

Yapımcı-senarist Murphy'nin bir önceki projesi Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) de Netflix'in çıktığı ay en çok izlenen yapımları arasına girerek büyük başarı sağlamıştı.

ABD'li seri katil Jeffrey Dahmer'ın hayatını anlatan dizi, büyük ilgi toplamasının yanında katili "sempatik gösterdiği" suçlamasıyla olumsuz tepkiler de almıştı.

 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU