Geena Davis, Brad Pitt'in Thelma ve Louise için mükemmel aday olduğunu fark ettiği anı anlattı

Ünlü oyuncu, The Graham Norton Show'un cuma günkü bölümünde filmin oyuncu seçme sürecinden bahsetti

Geena Davis, Thelma ve Louise'de Thelma karakterini canlandırmıştı (Metro-Goldwyn-Mayer)

Geena Davis, Brad Pitt'in Thelma ve Louise (Thelma & Louise) seçmesi hakkındaki anılarını ve Pitt'in rolü kapmak için alt ettiği geleceğin üst düzey oyuncularının kim olduğunu anlattı.

Otostopçu kovboy JD rolüyle Pitt, 1991'de anaakımın dikkatini üstüne çekmişti ve aktörün kariyerini bu rolle başlattığı fikri geniş kitlelerce kabul gördü. 

Cuma günü (21 Ekim) The Graham Norton Show'a katılan Davis, JD'yi oynamak için yarışan 4 farklı aktörle kimyalarını ölçmek adına yapılan okuma provasına gittğinde Thelma rolüne çoktan seçilmiş olduğunu söyledi.

Davis, "Her biri çok yakışıklıydı" dedi. 

Hepsinin kahverengi saçları vardı ve çok yetenekliydiler. Kimin JD olacağı umurumda değildi. Sonra 4. aday geldi, bu kişi Brad Pitt'ti. O kadar karizmatik ve inanılmaz yetenekliydi ki seçmesini berbat ediyordum.

Aktöre şaşkın şaşkın bakışını taklit eden Davis, "Repliğimi söylemeyi unutmuştum" diye açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davis, tüm adayların seçmeleri tamamlandıktan sonra filmin casting direktörlerine kendi tavsiyesini sunduğunu da ekledi: "Sarışın olan!"

Rolü kaçıran diğer aktörlere gelince, Davis "o zamanlar kim olduklarını bilmediğini" söyledi. O günden sonra Davis, bu aktörlerin 1992'den 1997'ye kadar Melrose Place pembe dizisinde Jake Hanson'ı oynayan Grant Show ve şimdi Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) Hulk karakterini canlandırmasıyla tanınan Mark Ruffalo olduğunu öğrenmiş.

Davis, son adayın kimliğiniyse bir uçuşta yanına oturunca öğrendiğini açıkladı. Bu kişi, JD rolünü aldığı için Brad Pitt'ten nefret ettiğini söylemiş. Davis, olayı şöyle anlattı:

'Rolü istiyor muydun?' diye sordum. 'Seninle seçmelere katıldığımda anlayamadın mı?' dedi. Bu kişi George Clooney'di.

Norton, kuşkuyla sordu: 

Ve onu hiç mi hatırlamadın?

Ünlü oyuncu buna "Hayır!" diye cevap verdi.

Davis, yakın zamanda verdiği bir başka röportajda, rol arkadaşı Bill Murray'in onu kolundan tuttuğu televizyon programının videosunu izlemenin "korkunç" olduğunu söylemişti. Bu televizyon röportajı, 1990 tarihli Soygun'un (Quick Change) tanıtımı içindi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU