Kılıçdaroğlu'ndan Yozgat'ta seçim mesajı: Hiçbir oyun bize sökmez

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki ‘Boş verin, sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oyları kullanacaksınız" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ın Bahadın ilçesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, “Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki 'Boş verin, sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz' demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oyları kullanacaksınız. Seçim sonuçlarına bakacaksınız. Sandık görevlileri görevini yapıyor mu, yapmıyor mu; onlara da bakacaksınız. Sandık görevlisi görevini yapmıyorsa il başkanımız burada, ilçe başkanımız burada, onlara da söyleyeceksiniz. Herkes görevini yapacak, oylara sahip çıkacak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Şöyle bir endişe yaratıyorlar; ‘Efendim, işte seçimler olur, bunlar şunu yaparlar, bunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar’. Hiçbir oyun bize sökmez. En büyük güç millettir, halktır ve biz mutlaka iktidarı kucaklayacağız, sizin için kucaklayacağız.

Bir yol ayrımına geldik; otoriter rejimden yana mı olacağız, demokrasiden mi yana olacağız? Biz, demokrasiden yanayız, demokrasiyi savunuyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Yapılan her harcamanın hesabının vatandaşa verildiği bir Türkiye’yi istiyoruz. Evlatlarımızın güzel okullara gitmesini, iyi öğretmenler tarafından yetiştirilmesini istiyoruz. Bundan emin olun.

"Gayrı bıktık ondan"

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Bahadın Yaşlanma Vakfı’nın kurduğu yaşlı bakımevini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu ile bakımevinin sakinleri birbirlerine çiçek hediye etti. Burada kalan bir kadın yurttaş, Kılıçdaroğlu’na Atatürk şiirini okudu.

Bir yaşlı da Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, "Bıktık, yeter ondan gayri bıktık" dedi. Babası Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de köylüsü olan yaşlı kadın yurttaş da gözyaşlarını tutamadı ve Kılıçdaroğlu’nun ellerine sarıldı.

Vakfın yöneticileri Kılıçdaroğlu’na yaşlı evini gezdirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Türkiye nüfusu 2035’ten sonra artık yaşlanacak. Yaşlılar daha fazla olacak Türkiye nüfusunda. Hastanelerin, yaşlı bakım evlerinin yapılması lazım. Yaşlılara evde bakım hizmeti verilmesi lazım. Yaşlı insana dönük sosyal hizmetlerin artması lazım. Tabii bu tür mekanlar önemli. Bu tür mekanlarda toprak ve tabiatla da buluşabiliyor. Dört duvar arasında değil tabiatla da buluşma imkanı var. Horozdu, tavuktu, kediydi, köpekti, diğer canlılara da böyle mekanda görmesi onun için de büyük bir avantaj.

Vakıf yöneticilerinden birisi, vakıflarının 2010’da kurulduğunu ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu izin vermediği için yeni bir vakıf kurarak, bu yaşlı evini açmayı başardıklarını anlattı.   

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU