Ünlülerin başına gelen 30 talihsiz set kazası

Set kazaları komik, utanç verici veya sadece tehlikeli olabilir. Charlotte Cripps en unutulmazlarını seçti

Özellikle seks ve aksiyon sahneleri film setlerinde aksiliklere ortam hazırlıyor (Focus Features / Paramount / New Line)

Renée Zellweger, Oscar ödüllü biyografik filmi Judy'de oynarken öpüşme sahnesinin çekiminde tuhaf bir kaza geçirmişti.

O ve rol arkadaşı Finn Wittrock dudaklarını birbirine kenetlediğinde, Zellweger'in protez burnu kırılmıştı ve yapıştırıcı Wittrock'un yüzüne yayılmıştı.

Zellweger o anları şöyle anlattı:

Öpüşme sahnesine kadar haberim yoktu, ona dehşetle bakınca fark ettim: Yüzüne bunu bulaştırdığım için mi daha üzgündüm (ve sahneyi kesmemiştik, bu yüzden çıkarmaya çalışacak şekilde yüzüne dokunamıyordum) yoksa o şey suratıma yapışık olduğu ve geldiği yerde çok daha fazlası bulunduğu için mi?

Ünlü oyuncu, "Tutkal gibi bir şeyler, kimyasallar ya da başka bir şey, bilmiyorum, onun bir kısmı yandaki çatlaktan gizlice sızmıştı" diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zellweger film ve dizi setlerinde aksilikler yaşayan tek kişi değil. Aksilikler bazen komiktir ve bazen de sadece utanç vericidir, hatta tehlikelidir.

Olaylar, bir seks sahnesi sırasında uyuyakalmaktan rol arkadaşını bayıltmaya kadar uzanabilir.

Seks sahnelerinin aksilikler için bereketli bir alan olması şaşırtıcı değil, hele aktörler vücut kısımlarını gizlemek için bir yama veya çorap takıp rahatsız edici sahneler çekmeye zorlanırlarken. Samimiyet koordinatörlerinin sette düzenli olarak bulunduğu dönemde bile işler her zaman tam olarak planlandığı gibi gitmiyor.

İşte film ve dizilerdeki en büyük set kazalarından bazıları:

Margot Robbie: Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)

(Paramount)
(Paramount)


Aktör, Para Avcısı'nda Leonardo DiCaprio'yla paradan yapılmış yatakta seviştikleri sahnede oynamanın gerçekten acı verici olduğunu söyledi. Robbie "Tüm bu paralardan sırtımda bir milyon kağıt kesiği oldu! Kulağa geldiği kadar büyüleyici değil" dedi. 

Bir para yığınının üstünde seks yapmayı planlayan varsa; yapmayın. Ya da belki gerçek para biraz daha yumuşaktır ama sahte para kağıt gibi ve yataktan kalktığımda bornozumu almak için arkamı döndüm ve herkesin nutku tutuldu. 'Ne var?' dedim. 'Milyonlarca kez kırbaçlanmış gibi görünüyorsun' dediler. 'Sırtın binlerce kırmızı çizikle kaplı.'

Birçok oyuncu: Jaws 2

(Universal)
(Universal)


Steven Spielberg'ün Jaws'unun devam filminin çekimleri sırasında gerçek çekiç başlı köpekbalıklarının denizde etraflarında dolaşmaya başlamasıyla oyuncular dehşete kapıldı. Sorun, çığlıklarının duyulmamasıydı. Set ekibi, harekete geçmelerini gerektirecek şekilde gerçekten tehlikede olduklarını düşünmedi çünkü o sırada yardım için bağırmaları senaryoda yazılıydı.

Sylvester Stallone ve Dolph Lundgren: Rocky IV

(Metro-Goldwin-Myer)
(Metro-Goldwin-Myer)


Sylvester Stallone'un canlandırdığı kurgusal Rocky Balboa'nın boks kariyerine odaklanan Rocky serisinin 4. filminde ilginç ve özgün görünen dövüş sahneleri vardı. Stallone'un film çekimleri sırasında rakibi Ivan Drago'yu canlandıran Dolph Lundgren'den onu gerçekten nakavt etmesini istemesine şaşmamalı. Ancak Lundgren ona öyle bir güçle vurdu ki Stallone hastaneye kaldırıldı ve bir haftadan fazla yoğun bakımda kaldı.

Marlon Brando: Baba (The Godfather)

Baba'daki rolünde Marlon Brando (Paramount)
Baba'daki rolünde Marlon Brando (Paramount)


Brando'nun setteki kötü tavırlarıyla adı çıkmıştı. Paramount'un ünlü oyuncuyu Francis Ford Coppola'nın mafya filmine dahil etmekte gergin olmasının bir nedeni de buydu. Aile reisi Vito Corleone'yi canlandıran aktörün çekimlerin ilk gününde Los Angeles'tan New York'a gece uçuşunu kaçırması pek de iyi bir başlangıç olmadı. Sahnesi ertesi gün için yeniden planlandı ancak bu, yapımcılara 40 bin dolara mal oldu.

Gucci Mane: Bahar Tatili (Spring Breakers)

(Annapurma Pictures)
(Annapurma Pictures)


Rapçi Gucci Mane, otobiyografisinde Harmony Korine'ın suç filmi Bahar Tatili'nin setinde çok yorgun olduğunu ve bu yüzden büyük seks sahnesi sırasında uyuyakaldığını yazdı. Filmde James Franco'nun karakteri Alien'a rakip uyuşturucu satıcısı Big Arch'ı canlandıran rapçi, sahnelerin birinde bir kadınla seks yaparken diğeriyse ayak parmaklarını emiyordu. 

Gözlerimi açık tutamadım. Bayılmıştım, horluyordum... Harmony sürekli çekimler için beni uyandırmak zorunda kalıyordu.

Ünlü rapçi, başka bir söyleşide neden bu kadar bitkin olduğunu açıkladı. 

Çekime gitmem gereken günlerden birinde St. Petersburg, Florida'da konserim vardı. Aynı gece. Akşam saat 10'da başlayıp 1 ya da 2'ye kadar çekim yapmıştık.

Tom Cruise: Görevimiz Tehlike: Yansımalar (Mission: Impossible - Fallout)

(Paramount Pictures)
(Paramount Pictures)


Aksiyon yıldızı, Görevimiz Tehlike'nin 6. filminin setinde tehlikeli sahnesini dublörsüz canlandırırken bileğini kırdı. Cruise'un bir binanın çatısından diğerine hızlıca atladığı sahnede, ünlü oyuncu ayağını duvarın kenarına çarptı. Ama yığılıp kalmak yerine hiçbir şey olmamış gibi devam etti, ta ki sahnenin sonunda topallayarak uzaklaşana kadar. 

Cruise şöyle dedi:

Ayak bileğimin kırıldığını hemen anladım ve çekimi gerçekten bir daha yapmak istemedim, bu yüzden kalktım ve sahneye devam ettim. 'Kırıldı. Çekim bitti. Beni hastaneye götürün' dedim ve sonra herkes telefonuna sarılıp tatilini ayarladı.

Lizzy Caplan ve Michael Sheen: Masters of Sex

(CBS)
(CBS)


Caplan, Masters of Sex'teki rol arkadaşı Sheen'in önünde soyunmak zorunda kalınca gerilmiş. İkisinin de titriyor olması onu daha iyi hissettirmiş. Ama sonra felaket yaşanmış. 

Ve sahneyi tamamladık, elini göğsüme koydum, 'Kestik' diye bağırdılar ve hemen bir çöp kutusuna doğru yürüyüp kustu. 

Meğer Sheen midesini bozacak bir şey yemiş ama Caplan bunu bilmiyormuş. 

Caplan şu ifadeleri kullandı:

Tüm özgüvenim yerin dibine girdi, bir canavar olduğumu ve bana dokunan herkesin hemen kusmaya başlayacağını ve bunun hep böyle olacağını düşündüm.

Nina Dobrev ve Paul Wesley: Vampir Günlükleri (The Vampire Diaries)

(Rex Features)
(Rex Features)


Nina Dobrev, Vampir Günlükleri'nde (The Vampire Diaries) bir seks sahnesini çekerken yanlışlıkla Paul Wesley'nin parmağını kırdı. Elena Gilbert karakterini canlandıran Dobrev, doğaüstü gençlik drama dizisinde iyi huylu vampir Stefan Salvatore'a (Wesley) aşık oluyordu. Ama o gün iş yerinde kesinlikle herhangi bir yaralanma beklemiyorlardı. Wesley verdiği bir röportajda şunları söyledi: 

Cilveli biri olmadığımdan, Nina'yı yavaşça yatağa yatırdığım romantik bir sahnede başparmağım geriye doğru büküldü. Bir hafta boyunca çalışamadım.

Dakota Johnson ve Jamie Dornan: Grinin 50 Tonu (50 Shades of Grey)

(Focus Features)
(Focus Features)


Açıkçası bu, erotik serinin ilk filmini tanıtmak için aldatıcı bir reklam olabilir ama filmde işlerin ters gidebileceği kesinlikle birçok korkunç seks sahnesi vardı. Anastasia Steele karakterini canlandıran Johnson, Christian Grey'le (Jamie Dornan) romantik bir ilişkiye giriyordu ve BDSM arzularını gerçekleştiriyorlardı. Dornan hayalarını korumak için "penis torbası" takıyordu. Seks sahnelerinde oyuncuların cinsel bölgelerini kapatmak için kullandıkları çamaşırı vücuduna yapıştırmış olan Johnson şöyle dedi:

Bir keresinde beni yatağa atması yüzünden boynum incinmişti. Çok acımıştı. Keşke çekim hatalarını kaydetmiş olsaydık.

Michael Imperioli: Sıkı Dostlar (Goodfellas)

(Warner Bros)
(Warner Bros)


Michael Imperioli, en çok The Sopranos'ta Tony Soprano'nun çırağı Christopher Moltisanti rolüyle tanınıyor. Martin Scorsese'nin Sıkı Dostlar'ında ölüm sahnesinin çekimleri sırasında Imperioli bir bardakla elini kestiği için hastaneye kaldırıldı. Hızla harekete geçen doktorlar ise sahte kurşun yaralarını tedavi etmeye çalıştı.

Bill Murray: Bugün Aslında Dündü (Groundog Day)

(Columbia)
(Columbia)


Bugün Aslında Dündü'nün (Groundog Day) çekimleri sırasında Murray, boşanma sürecinden geçtiği için her zamankinden daha asabiydi ve setten kaybolmaya eğilimliydi. Yönetmen Harold Raims ve stüdyoyla iletişimini kolaylaştırmak için Murray'den bir asistan bulması istenmişti. Murray bu fikre karşı geldi, bu yüzden kendisi de dahil olmak üzere sette hiç kimsenin anlayamayacağı, sağır ve sadece işaret diliyle konuşan birini işe aldı. Ramis şunları söyledi: 

Bill 'Merak etme, işaret dilini öğreneceğim' demişti. Ve birkaç hafta içinde bundan vazgeçmesi çok rahatsız ediciydi. Anlarsınız ya, bu anti-iletişim. Konuşmayalım o zaman.

Lena Dunham: Girls

(HBO)
(HBO)


Çıplaklık gerektiren sahnelerde müstehcen bölgeleri kapatmak için kullandığı yamasının sürekli düşmesi Dunham için küçük bir aksilik oldu. Komedi - dram türündeki Girls'te Hannah karakterini canlandıran Dunham şöyle dedi:

Girls'ün ilk sezonundan sonra yama takmayı bıraktım. O dizide çalışıp vajinamın içini görmemiş tek bir adam bile yok. Yamayı vajinana yapıştırıyorsun. Terletiyor ve hep düşüyor. Erkek rol arkadaşlarım, günün sonunda artık umursamıyordu.

Kurt Russell: Nefret Sekizlisi (The Hateful Eight)

(Weinstein Company)
(Weinstein Company)


Quentin Tarantino'nun 2015 yapımlı Western geriliminin bir sahnesinde, Jennifer Jason Leigh'in oynadığı Daisy Domergue karakteri gitar çalıyordu. Bu gitar, Pennsylvania'daki Martin Müzesi'nden ödünç alınmış, 19. yüzyıldan kalma yaklaşık 40 bin dolar değerinde eski bir Martin gitarıydı. Ama Russell'ın bir yanlış anlaması pahalı bir hataya yol açtı. Değerli gitar, onu elinden aldığında replikasıyla değiştirilecekti. Notu okumayan Russell, "Müzik zamanı bitti" diye bağırarak antika gitarı duvara çarptı. Sonuç olarak müzik aletini "paha biçilmez, yeri doldurulamaz bir eser" diye tanımlayan Martin Müzesi, filmlere bir daha asla gitar ödünç vermemeye yemin etti.

Robert Pattinson ve Julianne Moore: Maps to the Stars

(Prospero Pictures)
(Prospero Pictures)


Alacakaranlık (The Twilight) ve Kayıp Şehir Z'nin (Lost City of Z) aktörü, David Cronenberg'in iğneleyici Hollywood hicivinde limuzin şoförü ve düşe kalka oyunculuk yapan Jerome karakterini canlandırmıştı. Pattinson, tükenmiş bir oyuncu karakterini oynayan Moore'la arabanın arkasında samimi anlar yaşadığı sırada bir sorunla karşılaştı ve bolca terlemeye başladı. Pattinson, "Deli gibi terliyordum" dedi. 

Üstüne damlamasını engellemek için kelimenin tam anlamıyla ter damlalarını yakalamaya çalışıyordum. Daha sonra  Julianne, 'Panik atak mı geçiriyorsun?' diye sordu. Çok utanmıştım.

Anne Hathaway ve Jake Gyllenhaal: Aşk Sarhoşu (Love and other Drugs)

(20th Century Studios)
(20th Century Studios)


Hathaway, Aşk Sarhoşu'nun çekimleri sırasında kameraların kayıtta olduğunu sanıp yanlışlıkla çok erken soyunmuş. Ünlü oyuncu, Jamie Reidy'nin Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman (Israrlı Satış: Viagra Satıcısının Evrimi) adlı kurgu dışı kitabından uyarlanan erotik filmde Jake Gyllenhaal'la birlikte rol alıyordu. Hathaway, "Trençkotumu çıkarıp çıplak kalmam gerekiyordu. Çekimdeyiz sanıyordum" diye anlattı ve devam etti:

Ama meğer sadece prova alıyormuşuz ve bir sürü kişinin önünde gereksiz yere soyunmuşum!

Edward James Olmos: Battlestar Galactica

(NBC)
(NBC)


Battlestar Galactica'nın yeniden çevriminin 2007'de yayımlanan bölümünde, Olmos'un BS Galactica'nın komutanı William Adama karakteri, bir gemi modelinin etrafında doğaçlama yaparken kendinden geçip onu parçalara ayırmıştı. Öte yandan gemi modeli müze kalitesindeydi ve o sırada bundan hiç haberi olmayan Olmos'un dediğine göre yaklaşık 200 bin dolar değerindeydi.

Allison Janney ve Michael Lerner: Savaş Sırasında Yaşam (Life During Wartime)

(Werc Werk Works)
(Werc Werk Works)


2009 tarihli bu komedi - dram türündeki filmde Allison Janney'nin rol arkadaşı Michael Lerner duvara yaslandıkları bir seks sahnesinde yere çakıldı. Janney, "Duvara yaslanıp sevişmemiz gerekiyordu ve bizi terli göstermek için üstümüze parıltılı şeyler sıkmaya başladılar ama kimse mermer bir zeminde durduğumuzun farkında değildi" dedi. 

'Motor' dediler, beni duvara doğru çekti ve ayakları kayınca yere çakıldı. Korkunçtu ama asla unutamayacağım anlardan biriydi.

Ryan Reynolds ve Olivia Wilde: Hayat Sana Güzel (The Change - Up)

Ryan Reynolds ve Olivia Wilde, Hayat Sana Güzel'de (Universal)
Ryan Reynolds ve Olivia Wilde, Hayat Sana Güzel'de (Universal)


Deadpool yıldızı, bir seks sahnesi sırasında rol arkadaşı Olivia Wilde'ın iç çamaşırına gülen yüzler çizmiş olmasına o kadar şaşırmış ki, ne yaptığını tamamen unutmuş. Reynolds bu anısını "Sahnede o oturuyor, ben üstünü ve sutyenini çıkarıyorum. Külotu üzerinde ama üstüne bu sevimli gülen yüzleri çizmiş" diye anlattı.

Ve her repliğimi unuttum. Sadece bu filmdeki değil, rol aldığım diğer tüm filmlerdekileri de.

Sean Connery ve Lana Turner: Ölmeyen Aşk (Another Time, Another Place)

(Paramount)
(Paramount)


Sean Connery ve Amerikalı aktris Lana Turner, Ölmeyen Aşk'ta bir aşk sahnesi çekerken Turner'ın gangster sevgilisi Johnny Stompanato setin davetsiz misafiri oldu. Turner, bir BBC savaş muhabiriyle (Connery'nin canlandırdığı) aşk yaşayan Amerikalı gazeteciyi oynuyordu. Ama gerçek erkek arkadaşı o kadar kıskançtı ki elinde bir silahla ortaya çıktı ve Connery'yi öldürmekle tehdit etti. Connery cesurca bir hareketle elinden silahı kaptı ve erkek arkadaş setten kaçana kadar bileğini büktü. Turner'ın çalkantılı hayatı ise kızı Cheryl'ın ABD'de evlerine gelen Stompanato'yu annesini öldüreceğinden korktuğu için mutfak bıçağıyla öldürmesiyle devam etti. Olay, duruşmada haklı bir cinayet olarak kabul edildi.

Christian Serratos ve Michael Cudlitz: The Walking Dead

(AMC)
(AMC)


Uzun süreli televizyon dizisi The Walking Dead, seksten ziyade kan ve şiddete odaklanıyor. Ancak Rosita (Christian Serratos) ve Abraham (Michael Cudlitz) bir sahne sırasında kahve içip erişte yiyen 30 set çalışanının önünde samimi olmak zorunda kaldığında işler neredeyse çok ters gitmişti. Serratos'un üstündeki Cudlitz, neredeyse çıplak olduklarını ama üstlerini örttüklerini söyledi. Ancak daha sonra "sevişme sırasında" örtü üstlerinden düştü ve Serratos hemen hemen çıplak kaldı. Oyuncu şöyle dedi: 

Biz de gülmeye başladık çünkü çok saçmaydı. Birbirini çok az tanıyan ve çıplak bir şekilde üst üste yatan iki kişi.

Mel Brooks: Gümüş Eyerler (Blazing Saddles)

(Warner Bros)
(Warner Bros)


Gümüş Eyerler'in çekimleri sırasında bir adam filmin bir sahnesine daldı. Set ekibinden ya da oyuncu kadrosundan değildi ama yönetmen Mel Brooks adamı devam ettirdi. Muhtemelen isteği anlamayan adam ise geri döndü. Brooks daha sonra adama imzalaması için bir feragatname gönderdi ve sahneyi komiklik adına filmde bıraktı. Filmin sonunda insanlar Warner Brothers stüdyosunun ön kapısından koşarak çıkarken üzerinde bir kazakla kaldırımda dikilip onları izleyen bu adam görülebilir.

Christopher Mintz-Plasse: Çok Fena (Superbad)

(Columbia Pictures)
(Columbia Pictures)


Tam olarak aksilik sayılmasa da 17 yaşındaki aktör Christopher Mintz-Plasse'ın Çok Fena'daki ilk seks sahnesi için yasal olarak annesini sete çağırmak zorunda kalmasının kamera arkasında garip bir an olduğu kesin. Mintz-Plassse, "Annem sete geldi ve onun önünde cinsel ilişki rolü yaptım" dedi. 

Daha sonra bu konuda konuşmadık; hâlâ da o an hakkında konuşmuyoruz.

Sylvester Stallone ve Sharon Stone: Uzman (The Specialist)

(Warner Bros)
(Warner Bros)


Stallone ve Stone'un kimyaları 1994 yapımı Amerikan casusluk gerilim filmi Uzman'da kesinlikle tutmuyordu ama Temel İçgüdü'nün (Basic Instinct) yıldızının duş sahnesinde soyunmayı reddetmesi muhtemel bir büyük sorun yarattı. Stallone, çekimlere başlamak için bile votka içip sarhoş olmak zorunda kaldıklarını itiraf etti. 

Pekala. Şöyle bilinsin ki, Sharon hiç yardımcı olmadığı için bu sahneyi istemedim. Sete gittik ve bornozunu çıkarmamaya karar verdi. Yönetmen, set ekibinden sadece birkaç kişinin kalmasını istedi ama yine de çıkarmadı. Hiçbir saygısızlık yapmayacağıma dair ona söz vermiştim. O halde sorun neydi? 'Çıplaklıktan sıkıldım' dedi. Başkasının filmi olsaydı da bundan sıkılıp sıkılmayacağını sordum. Hiçbirine ikna olmadı, bu yüzden karavanıma gittim, Michael Douglas'ın bana verdiği bir şişe Black Death votkasını aldım ve yarım düzine shot attıktan sonra çakırkeyf olduk ve azgınlaştık.

Margot Robbie ve Alexander Skarsgard: Tarzan (The Legend of Tarzan)

Margot Robbie ve Alexander Skarsgard (Warner Bros. Pictures)
Margot Robbie ve Alexander Skarsgard (Warner Bros. Pictures)


Görünüşe göre filmde Jane karakterini canlandıran Robbie, zirveye ulaşan seks sahnelerinin çekimleri sırasında kendini kaptırıp rol arkadaşı Skarsgard'a yumruk atmış. Yönetmen David Yates onlardan biraz daha sert şekilde tutkulu olmalarını istemişti. Robbie, "Alexander'a zarar vermedim" dedi. 

Yüzüne yumruk atmadım, en azından sert bir şekilde. Ama o epey güçlü bir adam. Bunu kaldırabilir. Sadece biraz kendimizi kaptırdık.

Henry Cavill: The Tudors

(BBC)
(BBC)


Cavill, The Tudors'ın setinde tahrik olduktan sonra "bol bol özür dilemek" zorunda kaldığını söyledi ve "Bu sadece bir kez başına geldi" diye ekledi. 

Bir kızın üzerimde olması gerekiyordu, muhteşem göğüsleri vardı ve şeyimi zararsız bir pozisyona yerleştirmemiştim. Aslında üstüme sürtünüyordu ve şey, iş biraz zorlaştı.

Cavill, ekranda görünen seks sahnelerinde seksi bir şey olmadığını öne sürdü. 

Tek yaptığın testislerini birine vurmak ve hiçbir birleşme yok.

Fakat şunları ekledi: 

Profesyonel bir oyunculuk ortamında birinin ereksiyon olması pek de harika değil, öyle değil mi?

Jesse Metcalfe: Umutsuz Ev Kadınları (Desperate Housewives)

(ABC)
(ABC)


Seks sahnesi çekerken tahrik olan sadece Henry Cavill değil. Umutsuz Ev Kadınları'nda John Rowland'ı canlandıran Metcalfe, Eva Longoria'nın Gabrielle Solis karakteriyle ilk sevişme sahnesinde de aynı sorunu yaşamış. 

Prova yapıyorduk ve sonra yönetmen 'Tamam, yataktan kalk, seti sıfırlamamız gerekiyor' dedi, ben de 'Bir dakikaya ihtiyacım var' diye cevap verdim. 

Metcalfe, "Bu o kadar sık olmuyor" diye ekledi: 

Sette çok fazla kişi var, bu çok teknik bir olay ama zaman zaman oluyor.

Christopher Guest ve Cary Elwes: Prenses Gelin (The Princess Bride)

Cary Elwes ve Robin Wright 1987 tarihli kült film Prenses Gelin'de (20th Century Studios)
Cary Elwes ve Robin Wright 1987 tarihli kült film Prenses Gelin'de (20th Century Studios)


Cesur Westley'in (Cary Elwes) Rob Reiner'ın Prenses Gelin'indeki bir dövüş sahnesinde baygın halde yere düştüğünü gördüyseniz, bu gerçekten yaşanmıştı. Kont Tyrone Rugen'ı oynayan Christopher Guest, Elwes'in kafasına kılıcının arkasıyla vurarak kazara onu yere sermişti. Elwes ayrıca, filmin ilk haftasında rol arkadaşı Andre the Giant'ın arazi aracındaki sahneleri arasında "takılırken" parmağını kırmıştı. Ancak ilk büyük rolünü oynayan aktör, sakatlığını filmin geri kalanında elinden geldiğince gizledi. 

Biraz topallıyordum, bazı sahnelerde bunu fark edebilirsiniz, (Robin Wright'la bir sahne sırasında) yangın bataklığına doğru topalladığımı görebilirsiniz.

John Malkovich: John Malkovich Olmak (Being John Malkovich)

(Gramercy Pictures)
(Gramercy Pictures)


Malkovich, John Malkovich Olmak'ta Craig Schwartz'ın (John Cusack) beynini yabancılara kiraladığını keşfettikten sonra öfkeyle çıkıp gittiği sahneyi çekiyordu. Yönetmen Spike Jonze'a göre, sarhoş bir figüran hareket halindeki arabadan kafasına bira kutusu fırlatarak "Hey Malkovich, hızlı düşün!" diye bağırdı. Jonze sahneyi o kadar beğendi ki filmde bıraktı. Figüran, replikli rolü olduğu için günlük ücretini 700 dolara yükseltti.

Viggo Mortensen: Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings)

Yüzüklerin Efendisi'nde Viggo Mortensen (New Line Cinema)
Yüzüklerin Efendisi'nde Viggo Mortensen (New Line Cinema)


Aragon (Mortensen), İki Kule'deki (The Two Towers) bir sahnede iki hobbitin öldüğünü düşündüğünde, kaskını öfkeyle tekmeleyip yere düşerken aşırı yüksek ve ilkel bir ağlama sesi çıkarmıştı. Bu davranış, karakterinin hissettiği kedere uygun bir tepki gibi görülebilirdi ama gerçekte aktör kaskını tekmelerken iki ayak parmağını kırmıştı.

Roar'ın tüm oyuncu kadrosu

(American Filmworks)
(American Filmworks)


Hiçbir aksilik, 1981 yapımı macera komedi filmi yönetmen Noel Marshall'ın Roar'da rol alan ailesinin sette yaşadığı kadar kötü olamaz. Çekimler sırasında, Marshall'ın o zamanki eşi Tippi Hedren, kızı Melanie Griffith ve iki oğlu John ve Jerry aslanların saldırısına uğradı. Hedren'ın kafatasında birden fazla yaralanma oldu, defalarca ısırılan Marshall da kangren yüzünden hastaneye kaldırıldı.

 

 *İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU