Zeydan Karalar "Yer yerinden oynar" dedi, valilikten açıklama geldi: Gündemde böyle bir konu yok

"Adana'mızın ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliğimize atfen yapılan bu açıklama, talihsiz bir açıklama olmuştur"

Fotoğraf: AA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediyesi vasfı kazanabilmesi için Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin Osmaniye’ye bağlanacağı iddialarının gündemde olduğunu söyledi.

Bu iddiayı Adana Valisi Süleyman Elban’a bildirdiğini söyleyen Karalar, “Ceyhan ve Yumurtalığı Adana’dan kopartmaya çalışıyorlar. Yemin ederim bütün Adana’yı ayağa kaldırırız. Ceyhan'da da Yumurtalık'ta da Adana’nın gelirine ciddi katkı koyacak yatırımlar yapılıyor. Konteyner limanı gelecek, siz benim parçamı kopartıp Osmaniye’ye bağlayacaksınız. Bunu kabul etmeyiz. Benim halkım bunu kabul etmez. Bunun için ne bedel ödenecekse biz öderiz. Yer yerinden oynar” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamanın ardından Adana Valiliği, iddiayı yalanladı:

Adana'mızın ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliğimize atfen yapılan bu açıklama, talihsiz bir açıklama olmuştur. Hizmet makamında olanların devlet adamlığı sorumluluğu içerisinde hareket etmeyip hayali gündemlerle kamuoyunu meşgul etmesi, bir de valilik makamının adının kullanılarak bu asılsız konulara doğruluk kazandırılmaya çalışılması hem yanlış hem de kabulü mümkün değildir. Adana gibi kadim bir şehirde ciddi konuların konuşulması ve vatandaşın sorunlarının gündem yapılması herkesin yararına olacaktır.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU