Kevin Spacey: Babam beyaz üstünlükçü ve Neo-Naziydi

"Babam bana eşcinsel olabileceğimi düşünerek bağırırdı"

Kevin Spacey, kendisinin ve kardeşinin ebeveynlerinin ırkçı, şiddet içeren ve sağcı inançlarıyla büyüdüğünü söyledi (Reuters)

Cinsel istismar suçundan yargılanan Kevin Spacey, dün görülen duruşmada bir dizi açıklama yaptı.

ABD'nin New York kentinde devam eden yargılamada Spacey, şaşırtıcı bir şekilde kendi çocukluğunu ve ailesini anlattı. Ailesinin kendisine ırkçı ve şiddet içeren şekilde davrandığını söyleyen ABD'li aktör, şöyle konuştu:

Babam beyaz üstünlükçü ve Neo-Naziydi. Bunları kamu önünde hiç konuşmadım. Babam bana eşcinsel olabileceğimi düşünerek bağırırdı. Eşcinsel topluluğu için çok aşağılayıcı olan bir küfür ederdi.

Oyuncu Anthony Rapp, Spacey hakkında cinsel taciz suçlamasıyla 2020'de dava açmıştı. Buna göre Rapp, 14 yaşındayken Manhattan'da katıldığı bir partide, o dönem 26 yaşındaki Spacey tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etmişti.

50 yaşındaki aktör, 1986'da yaşanan bu olayla ilgili ilk iddiaları BuzzFeed News adlı internet sitesine, "MeToo" hareketinin popüler olduğu 2017'de verdiği röportajda dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spacey ise iddiaların ardından 2017'de Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı hatırlamadığını savunarak, "Eğer böyle bir şey yaşandıysa sarhoşken sergilediğim uygunsuz davranıştan ötürü özür dilerim" demişti.

Rapp, yaşadığı duygusal ve zihinsel travma nedeniyle işini kaybettiğini belirterek, 40 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Spacey dünkü duruşmada hem Rapp'in iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. Rapp verdiği ifadede, açık eşcinsel olmadığı için Spacey'i sahtekarlıkla suçladı. Aktör ise bu suçlamaya şu yanıtı verdi:

Birine sahtekar demek, o kişinin bir yalanı yaşadığını söylemektir. Ben bir yalanı yaşamıyordum. Sadece özel hayatım hakkında konuşmak konusunda isteksizdim.

 

Independent Türkçe, Variety, NTV

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU