George Floyd'un ailesi rapçi Kanye West'e dava açmaya hazırlanıyor

Rapçi, bir podcastte Floyd'un 2020'deki tutuklama sırasında fentanil adlı uyuşturucudan öldüğünü iddia etmişti

(Reuters)

George Floyd'un ailesi, bir Minnesota polis memurunun öldürdüğü Floyd'un ölümüyle ilgili yanlış iddiaları nedeniyle Kanye West'e dava açabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rapçi, Floyd'un fentanil adlı uyuşturucudan öldüğünü ve polis memurunun dizinin "boğazında o şekilde bile durmadığını" iddia ederek yeni tartışmalara yol açtı.

Yorumların ardından Floyd'un ailesini temsil eden yurttaşlık hakları avukatı Lee Merritt, Twitter'da ailenin West'e karşı yasal işlem başlatabileceğine işaret etti.

Pazar günü attığı tweette "Kimse ölen bir kişiye iftira atamayacağı için George Floyd'un ölüm şekli hakkındaki yanlış beyanlarından dolayı Floyd'un ailesi Kanye'ye dava açmayı düşünüyor" dedi.

Floyd'un cezai ve hukuki tespiti yapılmış vahşetten değil de fentanilden öldüğünü iddia etmek Floyd ailesinin mücadelesini baltalamakta ve küçültmekte.

Siyahi bir adam olan Floyd, Mayıs 2020'de Minneapolis'te polisle girdiği bir münakaşada öldürülmüş, 9 dakikalık videoda polis memuru Derek Chauvin'in dizini boğazına dayadığı görülmüştü.
 


West bu iddiaları cumartesi günü Drink Champs podcastinde Candace Owens'ın The Greatest Lie Ever Sold: George Floyd and BLM (Satılan En Büyük Yalan: George Floyd ve BLM'nin Yükselişi) adlı belgeselini tartışırken ortaya attı.

Kanye West'le ilgili son tartışmalar, Paris'teki bir defilede giydiği "White Lives Matter" (Beyazların Hayatı Değerlidir) tişörtünün ardından başlamıştı.

Bunun ardından West, rapçi Diddy'in Yahudiler tarafından kontrol edildiğini söylediği mesajların ekran görüntülerini Instagram'da paylaşmıştı.

Hesabı kilitlendikten sonra Twitter'a girerek yorgun olduğunu ve uyandığında "YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini üçe çıkaracağını" yazmış ve oradaki hesabı da kilitlenmişti.

West daha sonra Fox News'de sağcı sunucu Tucker Carlson'la bir röportaj gerçekleştirmişti.

Ardından West'in bir dizi yahudi karşıtı yorumda bulunduğu ve tuhaf komplo teorileri ürettiği yayımlanmamış görüntüler, Vice'a sızdırılmıştı.

Bir yorumunda West, Kim Kardashian'dan olan çocuklarının Kwanzaa yerine Hanuka'yı öğrenmelerini tercih ettiğini çünkü "en azından biraz mali mühendislik getirisi olacağını" söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU