Mehmet Öz seçim kampanyasında halkı yanıltmakla suçlanıyor

"Hatırladığım kadarıyla Armstrong, yalnızca yaslı bir aile üyesi olarak takdim edildi"

(AP)

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki senato koltuğunun Cumhuriyetçi adayı Mehmet Öz, eylülde düzenlenen bir "topluluk tartışmasında" teselli ettiği silahlı şiddetten sağ kurtulmuş bir kişinin, kendisinin kampanya koordinatörü olduğunu belirtmediği için halkı yanıltmakla suçlanıyor.

Dr. Öz'ün 19 Eylül'de Philadelphia'daki kampanya etkinliği kapsamında bir siyahi kilisesinde konuştuğu Sheila Armstrong, erkek kardeşinin ve yeğeninin nasıl öldürüldüğünü anlatırken göz yaşlarına boğulmuştu. Armstrong, ölen akrabaları için "gittiler ama unutulmadılar" yazılı el yapımı bir pankart tutuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hafta yayımlanan ve etkinliği "sandalyeler [Dr. Öz'ün] eski gündüz kuşağı programı seti gibi düzenlenmiş" diye anlatan bir özel haberde The Associated Press, silahlı şiddet mağduruyla Cumhuriyetçi aday arasındaki duygusal buluşmaya ışık tuttu.

The Associated Press, "Daha sonra Dr. Öz ona sarıldı ve 'Nasıl başa çıkıyorsun?' dedi" diye yazdı.

Haberin yayımlanmasından sonra, Dr. Öz'ün rakibi John Fetterman'ın kampanya yöneticisi Brendan McPhillips, Twitter'da haber ajansının Armstrong'un Cumhuriyetçi adayın kampanyasının maaşlı çalışanı olduğunu belirtmemesinden yakındı.

McPhillips, Armstrong'un haziranda herkese açık Instagram hesabında paylaştığı ve kendisini Dr. Öz'ün kampanya ekibinin "Philadelphia County Koordinatörü" olarak tanıttığı kartvizitin ekran görüntüsünü paylaştı.

The Intercept'in haberine göre, Federal Seçim Komisyonu kayıtlarında Armstrong, Dr. Öz'ün kampanya ekibinin maaş bordrosunda yer alıyordu ve haziran sonunda 2 bin doların üzerinde para kazanmıştı.

Armstrong'un Instagram hesabında Philadelphia'daki kampanya etkinlikleri ve kendisiyle adayın haziranla eylül arasında paylaşılmış fotoğrafları da yer alıyor.

Medya kuruluşları ilk başta Armstrong'un adayla bağlantılarından bahsetmezken, The Associated Press ve The Philadelphia Inquirer daha sonra haberlerini güncelledi.

The Intercept'e konuşan haber ajansının sözcüsü, "AP, Armstrong'un kampanyayla bağını öğrenip teyit eder etmez haberimizi güncelledik" dedi.

AP için Armstrong'un Dr. Öz'le birlikte fotoğrafını çeken serbest fotomuhabir Ryan Collerd, Armstrong'un kampanya ekibiyle bağlantılı olduğunu bilmediğini söyledi.

Collerd, "Hatırladığım kadarıyla Armstrong, yalnızca yaslı bir aile üyesi olarak takdim edildi" dedi.

Bu iddia, senatonun kontrolünü belirleyebilecek seçimlere bir aydan kısa süre kalmışken ortaya atıldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU