Joe Biden: Oğlumla gurur duyuyorum

Joe Biden CNN röportajında "Her şeyden önce oğlumla gurur duyuyorum" dedi

(AP)

Salı günü ABD Başkanı Joe Biden, Hunter Biden'ın silah alırken gereken sabıka kaydı formunda yalan söylediği için cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği yönündeki haberler sorulduğunda oğlu Hunter'ın uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasından övgüyle bahsetti.

Washington Post geçen hafta, Başkan'ın en küçük ve hayattaki tek oğlu avukat ve lobici Hunter Biden'ın, madde bağımlılığıyla mücadele ettiği dönemde yaptığı iddia edilen bir tabanca alımıyla ilgili yasal suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini bildirmişti.

CNN'den Jake Tapper'ın Post'un haberiyle ilgili sıkıştırmasının ardından Biden, "Her şeyden önce oğlumla gurur duyuyorum" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hunter'ı "uyuşturucuya bağımlı" biri olarak tanımlayan ve oğlunun mücadelesini pek çok Amerikalı ailenin mücadelesine benzeten Biden, oğlunun bağımlılığının "üstesinden geldiğini" ve "yeni bir hayat kurduğunu" söyledi.

Başkan ayrıca oğlunun söylediklerinin ve yaptıklarının "yaşananlarla tutarlı" olduğundan "emin" olduğunu ifade etti ve Beautiful Things (Güzel Şeyler) adlı anı kitabında madde bağımlılığıyla mücadelesi konusunda "açık sözlü" olmasını örnek gösterdi.

Biden, oğlunun tabanca satın aldığı iddiası hakkında "hiçbir şey bilmediğini" sözlerine eklese de Hunter'ın bu konuyu kitabında yazdığını kabul etti.

"Silah satın almak için başvuruda bulunduğunda olan şey şuymuş... size bir soru soruluyor, uyuşturucu etkisi altında mısınız ya da uyuşturucu kullanıyor musunuz? O da hayır demiş" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU