Avukatı, Kevin Spacey'nin "MeToo kurbanı" olduğunu savundu

"Bu, Anthony Rapp'in kurduğu akıllıca bir tuzaktı"

Ünlü Netflix yapımı House of Cards'ın kadrosundan çıkarılan Spacey, dizi seti çalışanlarından bazılarına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yapım şirketine 31 milyon dolar tazminat ödemişti (Reuters)

Cinsel istismar suçundan yargılanan Kevin Spacey'nin avukatı, oyuncunun "MeToo" hareketinin kurbanı olduğunu öne sürdü.

New York'ta perşembe günü görülen duruşmada, ünlü oyuncunun avukatı Jennifer Keller, şunları söyledi:

Sözümona MeToo hareketinin temel kurallarından biri mağdur kişiye inanmanız gerektiğidir. Spacey 'Böyle bir şey olmadı, ben hatırlamıyorum' diyor. Spacey'den özür dilemesini istediler. Bu, Rapp'in akıllıca kurduğu bir tuzaktı.

Oyuncu Anthony Rapp, Spacey hakkında cinsel taciz suçlamasıyla 2020'de dava açmıştı. Buna göre Rapp, 14 yaşındayken Manhattan'da katıldığı bir partide, o dönem 26 yaşındaki Spacey tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50 yaşındaki aktör, 1986'da yaşanan bu olayla ilgili ilk iddiaları BuzzFeed News adlı internet sitesine, "MeToo" hareketinin popüler olduğu 2017'de verdiği röportajda dile getirmişti.

Spacey ise iddiaların ardından 2017'de Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı hatırlamadığını savunarak, "Eğer böyle bir şey yaşandıysa sarhoşken sergilediğim uygunsuz davranıştan ötürü özür dilerim" demişti.

Rapp, yaşadığı duygusal ve zihinsel travma nedeniyle işini kaybettiğini belirterek, 40 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Keller ise bu dönemde Spacey'nin giderek ünlendiğini ve Rapp'in onu kıskandığını savundu:

Spacey'nin yıldızı yükseldikçe, Rapp daha da hınçlı hale geldi. Asla Kevin Spacey gibi uluslararası bir yıldız olamadı. İçi kinle dolu.

Spacey'nin avukatı, Rapp'in suçlamaları "dikkat çekebilmek ve kendi kariyerinin yükselişe geçebilmesini sağlamak için yaptığını" öne sürdü.
 


Rapp'in avukatı Peter Saghir ise Keller'ın açıklamalarına tepki gösterdi:

Kevin Spacey'nin müthiş bir aktör olduğu şüphesiz. Fakat Anthony bunu her duyduğunda, 1986'ya geri dönüyor.

1999 yapımı Amerikan Güzeli'yle Oscar kazanan ünlü oyuncu hakkında Birleşik Krallık'ta da dava açılmıştı.

Üç farklı davada Spacey'nin 2005-2013 arasında 4 erkeğe cinsel tacizde bulunduğu öne sürülmüştü. Spacey, bu yıl haziranda görülen duruşmada iddiaları yalanlamış ve kefaletle koşulsuz serbest bırakılmıştı.

Spacey hakkında 2016'da ABD'de 18 yaşındaki bir erkeğe cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2018'de de hukuki işlem başlatılmıştı. Ancak dava, Spacey'i suçlayan kişinin ifade vermeyi reddetmesi nedeniyle düşmüştü.



Independent Türkçe, Telegraph, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU