Madonna, Quentin Tarantino'nun Rezervuar Köpekleri'ndeki yanılgısını nasıl düzeltti?

Şarkıcı filmi izledikten sonra devreye girmiş

(AFP)

Rezervuar Köpekleri'nde (Reservoir Dogs) Madonna'nın "Like a Virgin" şarkısıyla ilgili sahne, şarkıcının Quentin Tarantino'yu düzeltmesine yol açmış.

Yönetmenin 30 yıl önce bu hafta ABD'de gösterime giren 1992 yapımı ilk filminin açılış sahnesinde ana karakterler, Madonna'nın 1984'de çıkan şarkısı "Like a Virgin" hakkında bir tartışmaya girer.

Tarantino'nun canlandırdığı Brown karakteri, şarkının "büyük penisli bir adam isteyen bir kadın hakkında" olduğunu ileri sürer.

"Şarkının tamamı büyük penisler için bir metafor" diye ekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blonde (Michael Madsen), Brown'la aynı fikirde değildir ve şarkının birkaç ilişkiden zarar görmüş ve sonunda iyi bir adam bulmuş bir kadın hakkında olduğunu düşündüğünü söyler.

Filmin gösterime girmesinden iki hafta sonra Madonna 5. albümü Erotica'yı yayımladı. Bu sıralarda Madonna'nın Rezervuar Köpekleri filminin açılış sahnesine verdiği yanıtı, albümün imzalı bir kopyasına yazdığı bir mesajla paylaştığı bildirildi.

Şarkıcının Tarantino'ya albümü, filmin yurtdışında gösterime girmesi için Avrupa'da seyahat ettiği sırada bir partide tanıştıktan sonra verdiği söyleniyor. Mesajında şöyle yazıyordu:

Quentin'e, mesele penis değil. Aşkla ilgili. Madonna.

1987'de, Rezervuar Köpekleri yayımlanmadan yıllar önce Madonna, Rolling Stone'a verdiği bir röportajda şarkı hakkında şunları söylemişti:

Bir şeyin beni nasıl belli bir şekilde yepyeni ve taze hissettirdiği hakkında şarkı söylüyordum ve diğer herkes bunu "Artık bakire olmak istemiyorum" şeklinde yorumladı. Beynimi s***im! Söylediğim kesinlikle bu değildi.

Rezervuar Köpekleri, 1,2 milyon dolar bütçeyle 2,9 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin başrollerinde Tim Roth ve Steve Buscemi yer alıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU