Kremlin'in atadığı Herson yöneticisi: Birçok kişi Şoygu'nun kendini vurması gerektiğini düşünüyor

Stremousov, Savunma Bakanlığı'ndaki "birkaç yeteneksiz komutanı" eleştirdi

Herson sakinleri, Rus istilacıların şehri terk etmesi için martta protesto düzenlemişti (Reuters)

Rusya'nın ilhak ettiği Herson'da yönetime atadığı Kirill Stremousov, birçok kişinin ordunun toprak kayıplarından Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu sorumlu tuttuğunu söyledi.

Stremousov, perşembe günü Telegram'dan yaptığı açıklamada "Birçok kişi, durumun bu noktaya gelmesine neden olan Savunma Bakanı'nın gerçek bir asker gibi kendisini vurması gerektiğini düşünüyor" dedi.

Stremousov, eleştirisinin tüm Savunma Bakanlığı'na değil burada çalışan birkaç "yeteneksiz komutana" yönelik olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kremlin yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti  (DHC) ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin (LHC) yanı sıra Rusya'nın ilhak ettiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde geçen hafta referandum düzenlenmişti.

Referandumdan çıkan karar doğrultusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 bölgenin Rusya'ya bağlanmasına ilişkin anlaşmaları imzalamıştı.

Putin, 24 Şubat'ta askeri operasyon emri vererek Ukrayna savaşını başlatmadan üç gün önce DHC ve LHC'nin bağımsızlığını tanımıştı.
 


Batı kamuoyundan büyük tepki toplayan referandumun ardından karşı saldırıya geçen Ukrayna ise ilhak edilen noktalarda 3 bin kilometrekarelik bölgenin geri alındığını iddia etmişti.
 


Kiev yönetimi, Herson'da 400 kilometrekarelik alanda 30 kasaba ve köyün kontrolünün ele geçirildiğini duyurmuştu.

Stremousov, Ukrayna ordusunun kaydettiği ilerlemeye rağmen Herson'un tehlike altında olmadığını savunarak "Savunma hattımız sapasağlam" dedi.

Ayrıca Stremousov, Rusya'ya bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi lideri ve Putin'in yakın müttefiki Ramazan Kadirov'u da övdü.
 

kirill stremousov.jpg
Stremousov, referandum sonuçlarının ardından 30 Eylül'de Putin tarafından Herson'un başına getirilmişti (Facebook)   


Kremlin'in savaşını destekleyen önemli isimlerden olan Kadirov, son dönemde Rus ordusunun verdiği kayıplar ve geri çekilme taktikleri nedeniyle Moskova'yı eleştirmişti.

Öte yandan Çeçen lider, dün Putin tarafından Rus ordusundaki en yüksek rütbelerden "albay-generalliğe" terfi ettirildiğini de duyurmuştu.



Independent Türkçe, Moscow Times, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU