Naomi Watts: 40 yaşına gelip artık "giderim olmadığında" kariyerimin biteceğini söylediler

"Ama kimse erkeklerin yaşlanmasını konuşmuyor"

Naomi Watts iki defa Oscar'a aday gösterildi (Reuters)

Dünyaca ünlü oyuncu Naomi Watts, 2001'de 33 yaşındayken David Lynch'in Mulholland Çıkmazı'nda (Mulholland Drive) oynayarak büyük şöhrete kavuştuktan sonra Hollywood'da karşılaştığı kalıp yargıları anlattı.

Entertainment Weekly'ye konuşan 54 yaşındaki Watts, kendisine "Kısa sürede çok iş yapsan iyi olur. 40 yaşını geçip giderin kalmadıktan sonra işin bitecek" dendiğini söyledi.

Ünlü oyuncu şu ifadeleri kullandı:

"Bu ne demek yani?" dedim. Üstünde düşünüyorsunuz ve "Tamam o zaman, artık üreyemediğinde, o organların işlevini yitirdiğinde artık seksi değilsin; yani işe alınamazsın" kanısına varıyorsunuz. Bu beni çok sinirlendirmişti.

Sektörde çifte standart uygulandığını ve erkeklerin hiçbir zaman yaşlanma kaygısı olmadığını dile getiren Watts, Hollywood'u şöyle eleştirdi:

Erkeklerin yaşlanmasından neredeyse hiç bahsetmiyoruz. Onların saçının beyazlamasından konuşmuyoruz. Hatta konuşuyoruz ama "Ah, daha yakışıklı, daha çekici daha güçlü oldu" diyoruz. Neden daha güçlü peki? Daha deneyimli olduğu için. Kadınlar için de böyle olması gerekmez mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Watts'ın yanında son dönemde başka Hollywood yıldızları da sektörde yaşadıkları "gideri olma" kaygısını dile getirmişti.

Geçen ay Harper's Bazaar'a konuşan ünlü oyuncu Charlize Theron, bir erkek yönetmenin "daha çok gideri olacak şekilde" giyinsin diye kendisine çok fazla kostüm denettiğini anlatmıştı.

Theron, bu olay hakkında "O zamanlar norm buydu" demişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Entertainment Weekly

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU