Scrubs ve Californication'ın yapımcısı 18 cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya

Eric Weinberg'ün "Hollywood kimliğini kullanarak" kadınları istismar ettiği öne sürüldü

Los Angeles Bölge Başsavcısı George Gascón, Weinberg'e yöneltilen suçlamalar hakkında basın açıklaması yaptı (AP)

Scrubs, Californication ve Anger Management gibi dizilerde çalışan yapımcı ve yazar Eric Weinberg'e tecavüz, cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit gibi 18 farklı suçlamayla dava açıldı.

Ünlü yapımcının, fotoğraf çekimleri sırasında Hollywood kimliğini kullanarak genç kadınları istismar ettiği öne sürüldü.

61 yaşındaki yapımcı, temmuzda ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde tutuklandıktan sonra 3,2 milyon dolar (yaklaşık 60 milyon TL) kefalet ödeyerek serbest kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü (4 Ekim) yine tutuklanan Weinberg, bu kez de 5 milyon dolar (yaklaşık 92 milyon TL) kefalet ödeyerek 25 Ekim'de davası görülmek üzere salındı.

Los Angeles Bölge Savcısı dün (5 Ekim) düzenlenen basın açıklamasında, "Davalı, öne sürülen cinsel istismarlarda fotoğraf çekimlerinde genç kadınları Hollywood kimliğini kullanarak etkilemeye çalışmıştır" ifadesini kullandı.

Polisin aktardığına göre, Weinberg'e yöneltilen 18 cinsel istismar suçlaması 2014'ten 2019'a kadar yaşanan bir dizi olayı kapsıyor.

Öte yandan savcı, temmuzda Weingberg hakkındaki suçlamalar ilk defa ortaya atıldıktan sonra "onlarca" başka kadının da 2012'ye kadar uzanan cinsel saldırı iddialarıyla şikayette bulunduğunu belirtti.

Weinberg'ün yapımcısı olduğu Scrubs, 2001'den 2010'a kadar yayımlanmış ve iki Primetime Emmy Ödülü kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, BBC, The Guardian

Derleyen: Aylin Şener 

DAHA FAZLA HABER OKU