Rio Ferdinand: Casemiro, Manchester United'da saygısızlığa uğramış hissedecek

Brezilyalı orta saha oyuncusu, Manchester derbisine yedek kulübesinde başladı

Casemiro henüz Erik ten Hag'ın ilk 11'inde yer almıyor (AFP)

Rio Ferdinand, Casemiro'nun Manchester United'a katıldığından beri fırsat bulamadığı için kendisini "saygısızlığa uğramış" hissedeceğine inanıyor.

Brezilyalı orta saha oyuncusu, İspanya'nın başkentinde geçirdiği yaklaşık 10 yılın ardından yeni bir meydan okuma arayışıyla bu yaz Real Madrid'den yüksek bir ücret karşılığında yeni kulübüyle sözleşme imzaladı.

Ancak 30 yaşındaki oyuncu henüz Erik ten Hag'ın ilk 11'ine giremedi ve orta sahayı tutması için Scott McTominay'in tercih edilmesiyle Manchester derbisine yedekler arasında başladı.

Casemiro, yeni kulübündeki 4. lig maçında kulübeden gelerek yarım saat oynadı ve şimdiye kadar sadece Avrupa Ligi'ndeki Real Sociedad maçında ilk 11'de başladı.

Üç kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Brezilyalı oyuncunun hemen ilk 11'de yer alması bekleniyordu ancak Ferdinand, Brezilyalı oyuncunun henüz "adil bir şekilde forma şansı bulamadığına" inanıyor.

Ferdinand FIVE'a yaptığı açıklamada, "O elemana [Casemiro] hiç şans verilmedi" dedi.

Ona adil bir şans verilmedi. Geldi ve ölü bir takıma karşı Avrupa Ligi maçında oynadı. Formda ve hazır olduğunda ilk 11'de başlamadı, kondisyonu düştü, bu yüzden geldiği zamandan daha kötü durumda.

Orada oturup kendi kendine "Vay canına, burada Manchester United'da olmaktan mutluyum ama yaptıklarım göz önüne alındığında burada biraz saygısızlığa uğradığımı hissediyorum" diyor olmalı. Eğer böyle hissetmiyorsa şaşırırım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Casemiro, Tunus'a karşı alınan 5-1'lik galibiyet sırasında kulüp takım arkadaşı Fred'le orta sahada ikili oynaması da dahil, milli maç arasında Brezilya adına iki kez ilk 11'de başladı.

Ten Hag, Real Madrid'in eski orta saha oyuncusunun ilk 11'de yer almamasının, Premier Lig'e verilen uzun aradan önceki 4 maçlık galibiyet serisi sırasında McTominay'ın güçlü formundan kaynaklandığını açıkladı.

Ten Hag, "Onunla sözleşme imzaladığımız gün kazanmaya başladık ve bu takımla ilgili bir şey" dedi.

Takım gerçekten iyi gidiyor, bu Casemiro'ya karşı değil; bu durumda Scott McTominay takımda harika bir performans gösterdi ve sonra da böyle devam etti.

Ama eminim ki uzun ve kısa vadede bizim için önemli olacak, kendini takımda bulacak ama bunun doğal bir şekilde olması gerekiyor.

Manchester United, pazar günü Everton deplasmanına çıkmadan önce bu hafta Avrupa Ligi'nde Omonia ile karşılaşmak üzere Lefkoşa'ya gidecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU