Apple CEO'su çalışanlarda aradıkları 4 özelliği açıkladı

Tim Cook'a göre öğrenilmesi gereken tek dil hangisi?

Apple'a 1998'de katılan Tim Cook, 2011'den beri CEO koltuğunda oturuyor (Reuters)

Apple CEO'su Tim Cook, fahri diploma aldığı İtalya'daki Napoli Federico II Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı. Cook, 29 Eylül'deki törende Apple çalışanlarında 4 özellik aradıklarını söyledi.

Teknoloji devinin başarısının şirket kültürüne ve işe alınan kişilere bağlı olduğunu söyleyen iş insanı, çalışanlarda işbirliği, yaratıcılık, merak ve uzmanlık becerilerine baktıklarını açıkladı:

Bizim içim çok iyi bir formül oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu özellikler sayesinde işyerinin hem tutkulunu em de destekleyici bir hale geldiğini savunan Cook, bir sıralama yaptı. Buna göre işbirliği ilk sırada yer alıyor.

Apple CEO'su, işbirliğinin diğer üç beceriyi birbirine bağladığı için çok önemli olduğunu ifade etti:

Bir kişi fikrini paylaşırsa, bu fikrin büyüyüp daha iyi hale geleceğine dair temel duyguyu arıyoruz. Apple ürünlerini bu işbirliği sürecinde yaratıyor.

Cook, ekip çalışmasının yanı sıra yaratıcılık ve merakın yeni fikir üretmek veya eski fikirleri geliştirmek için önem arz ettiğini vurguladı:

Farklı düşünen, bir soruna bakabilen ve o sorunun her zaman çözüldüğü dogmaya kapılmamış kişileri arıyoruz. Klişe ama aptal soru yoktur. Bir kişinin çocuk gibi sorular sormaya başlaması harika.

CNBC, Apple'ın işe alma taktiklerinin işe yarayıp yaramadığı tartışmaya açık olduğunu savundu. Örneğin Apple, kariyer şirketi Comparably'ın en iyi işyeri kültürüne sahip şirketler listesinden bu sene düştü. Teknoloji devi geçen sene bu listede 14. sıradaydı.

Cook'tan dil önerisi

İş insanı 30 Eylül'deyse medya kuruluşu Bright'la röportaj gerçekleştirdi. Okullarda kodlama eğitiminin önemine işaret eden Cook, insanların liseden mezun olmadan önce kodlama öğrenmesi gerektiğini söyledi. Cook proglamayı tek evrensel dil olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, CNBC, ShiftDelete

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU