Mezunları işsiz kalan İngiliz üniversiteleri, para cezasıyla karşı karşıya

Öğrenci Ofisi, "düşük kaliteli" gördükleri alanlar için testler başlattı

Üniversite yönetimleri ise mezun istihdam oranlarının kendi kontrolleri dışındaki ekonomik gerekçelerden etkilenebileceğini savunuyor (Unplash)

Yükseköğretim kurumu tarafından açıklanan yeni önlemler kapsamında, İngiltere'deki üniversiteler, 15 ay içinde yeterli sayıda öğrencinin üniversite mezunlarına uygun düzeyde iş bulamaması durumunda para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Öğrenci Ofisi, "düşük kaliteli" gördükleri alanlar için testler başlattı. İlgili alandaki mezunların yüzde 60'ından daha azının derslerini tamamladıktan sonra iş bulduğu, kendi işini kurduğu veya eğitime devam ettiği durumda, üniversiteler para cezasına çarptırılabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düzenleyici kurum, para cezalarının 500 bin sterline (yaklaşık 10 milyon TL) kadar çıkabileceğini belirtti.

Yüksekokul ve üniversiteler, okulu bırakma oranları yüksek olduğunda da para cezasına çarptırılabilir.

Öğrenci Ofisi, öğrencilere lisansüstü düzeyde iş veya eğitim güvencesi vermeyen, yüzde 60 barajını karşılamayan 62 üniversite ve yüksekokulda 11 binden fazla öğrencinin kayıtlı olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 33 enstitü de okulu bırakma oranlarıyla ilgili yeni kuralları ihlal etme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bu da öğrencilerin 4'te birinden fazlasının eğitimlerini tamamlamadan ayrıldığı anlamına geliyor.

Öğrenci Ofisi'nin baş düzenleyici Susan Lapwroth "Genellikle dezavantajlı geçmişe sahip çok fazla sayıda öğrenci, yaşam fırsatlarını artırmayan zayıf sonuçları olan derslere alınıyor. Artık öğrenciler açısından sonuçların zayıf olduğu ve üniversitelerle yüksekokulların bunun nedenini makul bir şekilde açıklayamadığı durumlarda müdahale edebiliriz" dedi.

Lapwroth, "Öğrencilerin çeşitli nedenlerle yükseköğretimi seçtiklerinin farkındayız. Birçoğu kariyer beklentilerini geliştirmeye odaklanmış durumda ve profesyonel olarak çalışmaya başlamış öğrenci sayısının az olduğu bölümleri ele almaya hazır olduğumuz doğru" diye ekledi.

Üniversiteleri temsil eden Universities UK kuruluşunun sözcüsüyse şöyle söyledi:

Vakaların büyük çoğunluğunda, üniversiteye giden öğrenciler iyi bir deneyimle dünya çapında lider bir eğitim elde etmeyi ve ilgi alanlarıyla hedeflerini takip etmeyi bekleyebilir.

Öğrencinin elde ettiği sonuçlara ve ilerlemeye dair bilgiler, derslerin gelişimi için düzenli olarak bilgi sağlayabilir. Sektör genelinde artan şeffaflığı memnuniyetle karşılıyoruz ve derslerinin değerini müstakbel öğrencilere, işverenlere ve halka açıkça iletmelerini sağlamak için üniversitelerle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU