House of the Dragon: Hayranlara göre, silinen sahne Daemon'ın biseksüel olduğunu doğruluyor

Sahnede Daemon ve bir erkek hizmetçi, samimi bir şekilde birbirlerine sokulmuş halde görülüyor

Matt Smith "House of the Dragon"da (HBO)

House of the Dragon'ın 6. bölümünden silinen bir sahne, hayranların Daemon Targaryen'in cinsel yönelimi üzerine konuşmasına neden oldu.

Bölümde, (Matt Smith tarafından canlandırılan) prens, eşi Laena Velaryon ve iki kızları Baela ve Rhaena'yla birlikte Pentos'ta yaşıyor.

Fakat akşam yemeği sırasında bir sahnede, Daemon bir erkek hizmetçiyi tutup kulağına bir şeyler fısıldamak için onu kendine çekiyor.

27 Eylül Salı günü, "Out of Context House of the Dragon" adlı hayran hesabı, HBO Max'in doğrulanmış İspanyolca hesabı HBO Max España tarafından paylaşılıp daha sonra silinen kamera arkası görüntülerinden bir ekran görüntüsünü Twitter'da yayımladı.

Sahnede Daemon ve hizmetçi samimi bir pozisyonda birbirlerine sokulurken, Daemon'ın eşi olduğu anlaşılan figür de onlara bakıyor.

Daemon'ın cinsel yönelimi George R.R. Martin'in Ateş ve Kan (Fire & Blood) kitabında hiçbir zaman doğrulanmamış olsa da dizide daha önce ipuçları verilmişti.
 

House of the Dragon
(Twitter)


5. bölümde, dizide 10 yıllık zaman atlaması gerçekleşmeden önce, Daemon genç Laena'ya şöyle demişti:

Sana hiç neredeyse erkek kardeşin kadar güzel olduğunu söyleyen oldu mu?

Daemon'un yeğeni Rhaenyra'yı geneleve götürdüğü sahnede de birbirleriyle cinsel ilişkiye giren erkek figürleri gösteriliyor.

Twitter'da bir hayran, "Bu aslında mantıklı" diye yorum yaptı.

Ejderhaların ikiliği. Ve istediklerini almaları. Ejderhalar özgürlük ve kurtuluştur. Alev değişkendir. Yani bence tüm Targaryenler teorik olarak biseksüel. Westerosi kültürü bunu kabul etmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir başkası, "Şaşırmadım, genelevdeyken Daemon'ın olup biten her şeyden hoşlandığı biraz anlaşılıyordu" diye katıldı.

The Independent, silinen sahneyle ilgili yorum için HBO'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

House of the Dragon, ilk kanonik kuir karakterlerini 5. bölümde tanıtarak Ser Joffrey Lonmouth'u Laenor Velaryon'un gizli sevgilisi olarak gösterdi ve aynı bölümde onu şiddetle öldürdü.

Öte yandan Alicent Hightower karakterini canlandıran Emily Carey, kısa süre önce kendisinin ve Rhaenyra'yı canlandıran Milly Alcock'un karakterleriyle "kuir tuzağı kurdukları" iddialarına yanıt verdi.

Carey, daha önce ikilinin "biraz aşık" olduğunu söylemiş ama şunları eklemişti:

Buna farklı bir anlam yüklemek ve böyle görmek istiyorsanız, yapın. Onları arkadaştan daha fazlası olarak görmek istiyorsanız, görün. Görmek istemiyorsanız, görmeyin.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU