House of the Dragon'ın dizi sorumlusu 6. bölüme dair pişmanlığını paylaştı

Condal, yürek parçalayıcı an hakkındaki dürüst düşüncelerini açıkladı

Laena Velaryon (Nanna Blondell) "House of the Dragon"da (HBO)

House of the Dragon'ın dizi sorumlusu Ryan Condal, son bölümde gerçekleşen bir ölümden duyduğu pişmanlığı paylaştı.

Game of Thrones'un öncesini anlatan dizinin 6. bölümü pazar günü (25 Eylül) yayımlandı ve hikayeyi sert bir şekilde ileriye taşıdı.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin "The Princess and the Queen" (Prenses ve Kraliçe) bölümünde Emma D'Arcy ve Olivia Vooke, Rhaenyra Targaryen ve Alicent Hightower'ın yetişkin halleri olarak ilk kez seyirci karşısına çıkmakla kalmadı, aynı zamanda üç önemli karakter de öldü.

Özellikle bir ölüm izleyicileri duygulandırdı: Laena Velaryon (Nanna Blondell).

Leana, Steve Toussaint'in canlandırdığı Corlys'in kızı. Bu bölümde, 5. bölümdeki olaylardan bu yana geçen 10 yıl içinde Laena'nın Daemon Targaryen (Matt Smith) ile evlendiği ortaya çıktı.

Çiftin iki çocuğu var ve üçüncüsü de yolda. Ancak bu bölümde doğum sırasında yaşanan bir komplikasyon nedeniyle Leana'nın hayatı tehlikeye giriyor ve dev ejderhası Vhagar'a onu canlı canlı yakmasını emrediyor.

Variety ile bu ölüm sahnesi hakkında konuşan Condal şunları söyledi:

Laena bir valkür. O bir ejderha binicisi. O küçük kızla ikinci bölümde tanıştık; o küçük kız birkaç yıl sonra dünyanın en büyük ejderhasını ele geçirdi. Tarih kitabının söylediği şekilde ölmek istemeyeceğini hissettim.

Fakat Condal, sahneye ilişkin bir pişmanlığını kabul ederek şunları ekledi:

Ne yazık ki, sezonun doğası ve hikaye anlatımı nedeniyle, Laena ile istediğimiz kadar zaman geçiremedik.

Hikayeyi devam ettirmek zorundaydık. Bu yüzden ona aktif ve karakterine uygun olduğunu hissettiren unutulmaz bir çıkış vermek istedik.

Nanna Blondell'in canlandırdığı karakterle çok kısa bir süre birlikte olsak da o an size Laena'nın şimdi ve geçmişte nasıl biri olduğu hakkında çok şey anlatıyor.

Condal ayrıca hayranların Milly Alcock'u geçmişi gösteren sahnelerde genç Rhaenyra rolünü yeniden canlandırırken görüp görmeyeceklerine de değindi.

David Tennant'ın oğlunun da ilk kez yer aldığı bölümün başka bir yerinde, izleyicilerin Game of Thrones'un en entrikacı karakteriyle büyük karşılaştırmalar yapmasına neden olan bir kötü adam ortaya çıktı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU