Demokratların çoğu Biden'ın 2024'te aday olmasını istemiyor

Biden, 2021'de göreve başladığında şimdiye kadarki en yaşlı başkandı

(AP)

Yeni bir anket, ABD Başkanı'nın onay oranları artmaya devam etse de Demokratların büyük çoğunluğunun 2024'te Joe Biden'ın kenara çekilip Demokrat Parti'den başka birinin aday olmasına izin vermesini istediğini doğruladı.

ABC News ve Washington Post'un anketi, Demokratların yüzde 56'sının bir sonraki seçim döneminde partilerinin başına başka bir adayın geçmesini tercih edeceğini ortaya koyarken, Biden'ın bir kez daha bayrak taşıyıcı olmasını ve yeniden seçime girmesini isteyenler grubun üçte birinden sadece biraz fazlası.

Bu kasvetli sayılar, Biden'ın yeniden seçilmek için aday olması durumunda seçmenlerde bir coşku sorunu yaratabilir. Bu, özellikle kendisi ve çevresindekiler hakkında yürütülen sayısız cezai soruşturmanın intikamını almak isteyen Donald Trump'la rövanş karşılaşması yapması durumunda Biden'ın taşıması gereken tehlikeli bir yük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçiler neredeyse eşit bir şekilde 2024 adayı seçiminde ikiye bölünmüş durumda; yüzde 47'si Donald Trump'ın yeniden aday olması gerektiğini, yüzde 46'sıysa başka birinin Cumhuriyetçi Parti adayı olması gerektiğini söylüyor.

Başa baş giden bir karşılaşmada Biden, Trump'a karşı iki puanlık üstünlüğe sahip. Ancak en son 2016'da Cumhuriyetçilerin halk oylamasını kaybetmesine rağmen cumhurbaşkanlığını kazanmasına yol açan ABD Seçiciler Kurulu sistemi göz önünde bulundurulduğunda, bu durum Mar-a-Lago'daki patron için kolayca zaferle sonuçlanabilir.

Bununla birlikte anketin başka yerlerinde Demokratlar için iyi haberler var. Amerikalıların büyük bir kısmı, Yüksek Mahkeme'nin Roe-Wade aleyhindeki kararını bozmasına karşı olduklarını söyledi ve Cumhuriyetçi Parti'nin kürtaj hakları tutumunun çok kısıtlayıcı bulduklarında geniş ölçüde hemfikir olduklarını belirtti.

Anket, 908'i kayıtlı seçmen olmak üzere ABD'de yaşayan 1006 yetişkinle yapıldı. Anketin hata payı yüzde 3,5.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU