CIA, podcast'e girişti: "İşler Hollywood'da göründüğü gibi değil"

"Çoğu kişi CIA'i şatafatlı bir dünya zannediyor"

Podcast, Spotify, Amazon ve Google gibi platformlarda yayımlanacak (Reuters)

ABD'nin dış istihbarat servisi CIA, kuruluşla ilgili yanlış anlamalara son vermek amacıyla bir podcast serisi başlattı.

CIA Direktörü William Burns, perşembe günü başlayan "Langley Files" adlı podcast programının ilk bölümünde, halkı ajansın işleyişiyle ilgili bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Burns, podcast serisinin amacını şöyle açıkladı:

Genellikle gizli çalışıyoruz. Ancak kurumlara güvenin bu kadar az olduğu demokrasimizde, kendimizi en iyi şekilde açıklamak ve faaliyetlerimize biraz ışık tutmak önemli.

Direktör, özellikle Hollywood yapımlarındaki tasvirlerin CIA'ye karşı gerçekçi olmayan bir bakış yarattığına da dikkat çekti.   

Burns, "Çoğu kişi CIA'i şatafatlı bir dünya zannediyor. Ajansın hızlı arabalar kullanan, bombaları etkisiz hale getiren ve tek başına küresel krizleri çözen kahramanlardan oluştuğunu düşünüyorlar" dedi.

Ayrıca istihbarat lideri, CIA'in savaş başlamadan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı istila planlarını açığa çıkardığını da hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin, 24 Şubat'ta askeri operasyon emri vererek savaşı başlatmıştı. Ancak Beyaz Saray, çatışmalardan aylar önce CIA raporlarını paylaşarak Kremlin'in savaş hazırlığı yaptığını duyurmuştu.

Burns, CIA'in savaştan önce istihbarat toplamakta etkili davrandığını savunarak, "Bu, Ukraynalıların kendilerini savunmasını desteklememizi mümkün kıldı. Bütünlüklü bir ittifak kurmamızı, Putin'in net şekilde bir saldırı peşinde olduğunu ortaya çıkarmamızı sağladı" dedi.

Podcast'taki her bölümün 15 ila 30 dakika uzunluğunda olacağını söyleyen Burns, özel konuklarla ajansın işleyişine ve faaliyetlerine dair sohbetler düzenleneceğini belirtti.



Independent Türkçe, Variety, NBC News

DAHA FAZLA HABER OKU