İspanya kadın milli futbol takımında isyan: 15 oyuncu birden çekildi

Futbolcular, teknik direktör Jorge Vilda'yla çalışmak istemiyor

Kadınlar Euro 2022'nin çeyrek finalinde İngiltere'ye elenen İspanya, Uluslararası Hazırlık Maçları kapsamında 7 Ekim'de İsveç'le karşılaşacak (AFP)

İspanya kadın milli futbol takımından 15 oyuncu, teknik direktörleriyle çalışmak istemediklerini belirterek çekildi.

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu'nun (RFEF) perşembe günkü açıklamasında, oyuncuların kuruma e-posta göndererek teknik direktör Jorge Vilda ve ekibiyle sorun yaşadıklarını, bu yüzden takımda yer almak istemediklerini söylediği belirtildi.

Federasyonun açıklamasında, bunun yalnızca İspanya'da değil dünya futbol tarihinde eşine rastlanmamış bir durum olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Futbolcular, Vilda'yla çalışmanın duygusal durumlarını ve sağlıklarını olumsuz etkilediğini savundu.

Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan ve kimliği paylaşılmayan kaynaklar, oyuncuların sakatlık durumunda gördüğü muameleden, soyunma odasındaki atmosferden ve Vilda'nın yaptırdığı idmanlardan şikayetçi olduğu bilgisini paylaştı.

Öte yandan RFEF ve milli takım yönetimi Vilda'yı destekledi. Federasyon, teknik direktörün yetkilerinin oyuncular tarafından sorgulanmasına izin veremeyeceklerini belirtti. Yönetimse oyuncuların hatalarını kabul edip özür dilemediği sürece takıma dönemeyeceğini ifade etti.

RFEF, oyuncuların iki ila 5 yıl diskalifiye edilebileceğini de duyururken, buna dair detayları paylaşmadı.
 


Federasyona e-posta gönderen oyuncular arasında Barselona'dan Patri Guijarro, Mapi León, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Andrea Pereira ve Clàudia Pina; Atletico Madrid'den Ainhoa Vicente ve Lola Gallardo; Real Sociedad'dan Amaiur Sarriegi ve Nerea Eizagirre'nın yanı sıra Premier Lig'deki Manchester United'dan Ona Batlle ve Lucía García; Manchester City'den Laia Aleixandri, Leila Ouahabi yer alıyor.

Aynı oyuncular, ağustosta da Vilda'nın görevine son verilmesi için RFEF Başkanı Luis Rubiales'e çağrıda bulunmuştu. Futbolcular, takımı bırakması için doğrudan Vilda'yla da konuşmuş fakat teknik direktör istifa etmeyeceğini söylemişti.



Independent Türkçe, CNN, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU