Hidrojen yakıt hücresi atılımı: Dizel motordan daha verimli

Loop Energy CEO'su yeni hücrenin, "fosil yakıtların şimdi bırakılması gerektiğinin ulaşım sektörüne bir başka işareti" olduğunu söyledi

(Reuters)

Bir hidrojen yakıt hücresi girişimi, en son teknolojisinin dizel motordan daha iyi yakıt tasarrufu sağladığını iddia etti.

Kanada merkezli Loop Energy, bu hafta Almanya'da düzenlenen IAA Transportation 2022 konferansında yeni hidrojen yakıt hücresini tanıttı ve bunun ulaştırma endüstrisinin temiz enerjilere geçişi için "mihenk taşı" olduğunu söyledi.

Mevcut yakıt fiyatlarıyla, S1200 hidrojen yakıt hücresi takılı bir ticari kamyon, 100 dolarlık yakıtla 179 km yol alabilirken, aynı miktarda yakıta sahip bir dizel kamyon için bu mesafe 175 km.

The Independent'a konuşan Loop Energy CEO'su Ben Nyland, "Bu, fosil yakıtların şimdi bırakılması gerektiğinin ulaşım sektörüne bir başka işareti" dedi.

Halihazırda hidrojenli elektrikli kamyonlar yollarımızda ve özellikle bir ilerleme olarak bu teknolojiyi hızla benimseyen ticari araç endüstrisi için gelecek yıllarda daha yaygın hale gelmelerini bekliyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hidrojen yakıt hücreleri, elektrik üretmek için hidrojen ve oksijeni birleştirerek çalışır; tek yan ürünleri ise su ve az miktarda ısıdır.

Önde gelen araç üreticilerinden birkaçı, sıfır salımlı taşımacılığa geçiş yapmak istedikleri için yük kamyonlarında kullanmak amacıyla bu teknolojiye büyük yatırım yapıyor.

Tesla gibi otomobil üreticileri tamamen bataryayla çalışan kamyonlar üretmiş olsa da alternatif batarya teknolojileri halihazırda orta ila ağır hizmet tipi ticari araçlar için çok ağır görülüyor.

Loop Energy tarafından geliştirilen yeni sistem, fosil yakıtlara uygun maliyetli bir alternatif haline getirerek hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin kitlesel benimsenmesindeki temel zorluklardan birini aşıyor.

Fakat Birleşik Krallık'ta ve Almanya hariç çoğu Avrupa ülkesinde hidrojenli araçlar için yakıt ikmali altyapısı ciddi ölçüde yetersiz olduğundan hâlâ büyük bir engel var.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU