Rus megastar meydan okudu: "Beni de yabancı ajan ilan edin"

Rus megastarın Ukrayna hakkındaki sözlerinin Kremlin'i çileden çıkarması bekleniyor

(AFP)

Ünlü Rus sanatçı ve şarkıcı Alla Pugaçova, Ukrayna'daki savaşa karşı ilk defa açıklama yaptı ve Moskova'yı kendisini "yabancı ajan" ilan etmeye çağırdı.

Bu gelişme, kocası Maksim Galkin'in Ukrayna'daki savaşa karşı çıktığı için "yabancı ajan" ilan edilmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

73 yaşındaki Pugaçova, 3 milyondan fazla takipçisi olan Instagram hesabında yaptığı paylaşımda Rusya Adalet Bakanlığı'ndan "kendisini de sevgili ülkesinin yabancı ajanlar listesine dahil etmesini" istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıcı, "Çünkü sadece anavatanında refah, barış ve ifade özgürlüğü dileyen, gerçek ve bozulmaz bir Rus vatanseveri olan dürüst ve ahlaklı kocamla dayanışma içindeyim" diye ekledi.

Pugaçova, kocasının, "ülkemizi bir parya haline getiren ve yurttaşlarının hayatlarında ağır bir yük olan yanıltıcı milli hedefler için çocuklarımızın ölümlerinin sona ermesini" istediğini söyledi.

Pugaçova'nın komedyen, televizyon sunucusu ve şarkıcı olan kocası, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini kamuoyu önünde sıklıkla eleştirdi ve şimdi yurtdışında yaşıyor.

Bu ay Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Galkin hakkında "Yollarımız açıkça ayrıldı, çok kötü açıklamalar yaptı" dedi.
 


Yerel Rus medyası, Pugaçova'nın istilanın başlamasının ardından bu yıl şubatta ülkeyi terk ettiğini ve eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov'un cenazesi için eylülde geri döndüğünü bildirdi.

Rus makamları, Kremlin politikalarını açıkça kınayan aktivistler veya kuruluşlar için "yabancı ajan" ifadesini kullanıyor.
 


Megastarın Moskova'ya ve Ukrayna'daki savaşa karşı yorumlarının Kremlin'i sinirlendirmesi bekleniyor.

BBC'nin alıntıladığına göre, 2014'te ülkeyi terk eden Rus gazeteci ve müzik eleştirmeni Artemy Troitsky, "Bence bu onun şimdiye kadarki ilk güçlü siyasi açıklaması, tabii ki bu durum kendi özelinde bile Rusya'daki halk için epey şoke edici. Halkın fikrini değiştirebilecek tek kişinin o olmadığını düşünüyorum" dedi.

Troitsky, "Alla Pugaçova'nın bu ifadesinin ahlaki ve duygusal bakımdan bu yöndeki en güçlü çabalardan biri olabileceğini düşünüyorum" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU