"Siyah denizkızı mı olur?" diye soranlar, sevinen siyah çocukları görünce fikir değiştirdi

Küçük Denizkızı'nın fragmanına verilen tepkiler viral oldu

Disney'in ikonik karakterlerinden Ariel'in sinemaya uyarlandığı Küçük Denizkızı'nın (The Little Mermaid) ilk fragmanı 9 Eylül'de yayımlandı.

Ariel'i ünlü oyuncu Halle Bailey'nin canlandırması sosyal medyada "Siyah denizkızı olur mu?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Bunun ardından siyah çocukların fragmana verdikleri tepkilerin paylaşıldığı videolar TikTok'ta viral oldu.

Bir TikTok kullanıcısı, iki kızının Bailey'nin "Part of Your World" parçasını seslendirdiği fragmanı izlediği anları paylaştı. Siyah çocuklardan biri "Ariel siyah mı? Yaşasın" diye tepki verdi. Paylaşımı yapan baba, 1,3 milyon kere izlenen videonun açıklamasında Disney'e teşekkür etti.
 

@thedfwdad Never thought a movie trailer could make me cry but then I saw @halle and knew how it would make my kids feel. Thanks @disney for making my kids feel seen. Can’t wait to be at Disney World in 12 days! #disney #interacialadoption #representationmatters #littlemermaid #thelittlemermaidtrailer #partofyourworld #blackgirlmagic #girldad #d23 #disneyadult The Little Mermaid (Marimba Remix) - Harry Goes Boom!


Başka bir kullanıcı da "Favori Disney prensesin sana benzediğinde" açıklamasıyla benzer bir TikTok paylaştı. Videoda küçük kız çocuğunun "O sanırım kahverengi! Kahverengi Ariel çok tatlı!" dediği görüldü. Paylaşım kısa sürede 5 milyondan fazla izlendi.
 


Küçük çocukların fragmana verdiği tepkilerin TikTok'ta trend haline gelmesinin ardından bir Twitter kullanıcısı bu videoları tweet zinciri halinde paylaştı ve "TikTok'ta dolaşırken, çocukların Küçük Denizkızı fragmanına verdiği tepkileri gösteren videolar görüyorum. Olumsuza odaklanmak yerine, en sevdikleri prensesin onlara benzediğini görmekten heyecan duyan küçük siyah çocukların videolarını derlemek istedim" diye yazdı.
 


Tweet zinciri 500 binden fazla beğeni aldı.

1989'daki ilk Küçük Denizkızı filminde kızıl saçlı ve beyaz olarak yansıtılan Ariel'in yeni versiyonda siyah bir oyuncu tarafından canlandırılacağı duyurulduğunda ırkçılığa varan tepkilere neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'daki duyurunun ardından Twitter'da yayılan #NotMyAriel (Benim Ariel'im değil) etiketi, fragman yayımlandıktan sonra yeniden gündeme gelmişti.

Öte yandan Halle Bailey, rolü nedeniyle benzer eleştiriler alan ilk siyah aktör değil: Game of Thrones spinoff'u House of the Dragon'da Velaryon Hanedanı'nın siyah olması tepkilere sebep olmuştu. Amazon dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri de "Siyah elf olur mu?" tartışmalarını körüklemişti.

12 yaşındaki Leah Jeffries de gösterime girecek Disney+ dizisi Percy Jackson and the Olympians'ta Annabeth'i oynayacağı duyurulduktan sonra tepki almıştı. Serinin hayranları, Annabeth karakteri dizide kitapta betimlenene uymadığı için eleştirilerini dile getirmişti.

Halle Bailey'nin yanında Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy ve Javier Bardem'in rol aldığı Küçük Denizkızı'nın Mayıs 2023'te gösterime girmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Insider, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU