ABD'de üniversite çalışanını yaralayan patlayıcı paketten Mark Zuckerberg karşıtı manifesto çıktı

Mesaj sızdırmaz kapaklı plastik kapta bulundu

Northeastern Üniversitesi'nde patlayan pakette bulunan notta Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ün adının geçtiği bildirildi (Reuters)

ABD'deki Northeastern Üniversitesi'nde patlayan ve bir çalışanın yaralanmasına yol açan pakette bulunan notta, Meta'nın CEO'su ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ün adının geçtiği bildirildi.

CNN, çarşamba günü emniyet teşkilatı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, üniversitenin Massachusetts eyaletine bağlı Boston kentindeki sanal gerçeklik merkezine gönderilen pakette akademik kurumlarla Zuckerberg ve bu teknolojinin arkasındaki geliştiriciler arasındaki bağları hedef alan bir not bulunduğunu belirtti.

Haberde mesaj, açıldıktan sonra patlayan sert plastik bir kapta bulunan uzun ve karmaşık bir not diye nitelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, salı gecesi geç saatlerde yaklaşık 16 bin öğrencinin özel üniversiteden tahliye edilmesini gerektiren saldırının ardındaki gerekçe ya da pakete dair henüz başka detaylar vermedi.

Associated Press'in haberine göre salı günü polis, bir paketin patladığı ihbarı üzerine saat 19.30'dan hemen önce kampüse geldi ve patlama, 45 yaşındaki bir üniversite çalışanının elinde hafif yaralara yol açtı.

Çalışanın paketi Holmes Hall'da açtığı bildirildi. Üniversitenin internet sitesinde buranın sanal gerçeklik araştırmalarının yanı sıra yaratıcı yazma programı ve kadın, toplumsal cinsiyet ve cinsellik çalışmaları programlarına ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

Haberlere göre bu paket, Boston polis teşkilatı tarafından soruşturulan iki paketten biriydi. Diğeriyse şehrin Güzel Sanatlar Müzesi yakınlarında, Northeastern Üniversitesi kampüsü civarında patlatılmıştı.

NBC Boston'da yer alan habere göre, paketlerle ilgili soruşturmaya FBI'ın yanı sıra Boston Bomba İmha Ekibi, Boston Polisi, Boston İtfaiyesi ve Boston Acil Tıbbi Hizmetler de katıldı.

Northeastern Üniversitesi Polis Şefi Michael Davis'in öğrencilere güven vermek amacıyla "Kampüsümüzün güvenli olduğunu ve daima güvenli bir kampüs ortamı sağlayacağımızı belirtmek çok önemli" dediği bildirildi.
 

Northeastern Üniversitesi
Salı gecesi Holmes Hall'un dışındaki manzara (Reuters)


Associated Press'in haberinde, Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü gibi yakındaki üniversitelerin kampüslerinde polis devriyelerinin önlem olarak artacağı da belirtildi.

Üniversite polis departmanı, çarşamba günü normale dönmesi beklenen Northeastern'da öğrencilerin patlama sonrasında gördükleri her şüpheli şeyi bildirmeye çağrıldığını söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU