Squid Game'in yaratıcısı diziyi temel alan reality show hakkındaki endişelerini dile getirdi

Yeni programın yayın tarihi henüz açıklanmadı

(AFP)

Squid Game'in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, 2021'deki popüler dizisini temel alan yeni reality show hakkında görüşlerini paylaştı.

Bu yıl haziranda Netflix, Squid Game'i Squid Game: The Challenge (Squid Game: Mücadele) adlı bir programa uyarlamayı planladığını duyurdu. Orijinal distopik drama dizisi, muazzam bir para ödülü kazanmak için çocukluk oyunlarına dayanan bir dizi ölümcül mücadeleye katılan bir grup insanı konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix tarafından yapılan basın açıklamasında, 10 bölümden oluşacak reality show'da 456 oyuncunun "hayatlarını değiştirecek 4,56 milyon dolarlık ödül" için yarışacağı belirtildi.

Yarışmacılar drama dizisinden esinlenen oyunların yanı sıra sahayı daraltmayı amaçlayan yeni mücadelelerde yarışacak.

Pazartesi günü (12 Eylül) Emmy Ödülleri'nin sahne arkasında konuşan Hwang, Squid Game: The Challenge'ın yaratıcılarıyla görüştüğünü ve "vizyonunu ve niyetini mümkün olduğunca devam ettireceklerini" umduğunu söyledi.

Bence dizimiz epey ağır bir mesaj taşıyor olsa da bu mesajı alıp para ödüllü bir reality show'a dönüştürmekle ilgili bazı endişeler olduğunu biliyorum.

Fakat işleri fazla ciddiye almanın eğlence sektörü için gerçekten en iyi yol olmadığını düşünüyorum. Bu pek de iyi bir emsal teşkil etmiyor.

Bu tür çabaların çoğaltılmasının sektöre yeni bir anlam katacağını söyleyebilirim ve bunun sektörün geneli için harika bir yeni yön olacağını umuyorum.

 

Squid Game
(Netflix)


Yeni programın yayın tarihi henüz açıklanmadı.

Bu hafta Hwang, En İyi Drama Dizisi kategorisinde ödül kazanan ilk Asyalı yönetmen ve bu yıl İngilizce olmayan bir dizi için Emmy ödülü kazanan ilk yönetmen oldu.

Dizinin başrol oyuncusu Lee Jung-jae de Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu Emmy ödülünü kazanan ilk Koreli aktör olarak tarihe geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU