Güç Yüzükleri'ndeki ork lideri Adar kimdir?

J.R.R. Tolkien okurları onu "Yüzüklerin Efendisi" kitaplarından hatırlamakta zorlanacak

(Prime Video)

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) kısa süre önce korkutucu bir yeni kötü karakteri izleyicilere sundu.

Adar isimli yeni karakterin diziye girmesiyle üçüncü bölümü izleyenler gözlerini ekrandan ayırmadı.

Adar'ın kitaplarla nasıl bağdaştığını hatırlamaya çalışan J.R.R. Tolkien okurları şaşkına dönecek. Adar özgün bir karakter ve dizi için geliştirilen bir olay örgüsünün merkezinde yer alması planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yan hikaye, orkların bir dizi tünel kazdığını ortaya çıkaran elf Arondir'e (Ismael Cruz Córdova) odaklanıyor. Bu tüneller aslında orkların kendileri için "kötülüğün sadece sürdüğü değil, geliştiği de" bir üs kurmak adına yaptıkları planın parçası. Hayranların teorilerine göre bu, Mordor'a giden yol olabilir.

Adar ise orkların lideri ve Game of Thrones oyuncusu Joseph Mawle tarafından canlandırılıyor. İlginç şekilde Adar bir ork değil ve bir elf gibi görünüyor. Bu, orkların Adar'dan bahsederken Elfçe bir kelime kullanmasıyla doğrulanıyor.

Dizide Adar, "derin bir acıma ve yaralı/düşmüş asalet duygusunu da hissettirebilen bir kötü karakter" olarak tanımlanıyor.

Adar'ın elf olduğu ortaya çıkarsa bu, Güç Yüzükleri'nin devamını getirebileceği kesinlikle ilginç bir sürpriz olur ve Tolkien hayranlarının buna alışması biraz zaman alabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU