Etini satmak için 150 kedi çalan çete çökertildi

Çin'de her yıl yaklaşık 10 milyon köpek ve 4 milyon kedi, insanların yemesi için öldürülüyor

Hayvan hakları aktivistleri, kedilerin çoğunun evden kaçmış olduğunu ve hırsızların, hayvanları sokakta yakalayıp kaçırdığını belirtti (HSI)

Çin'de etini satmak için 150 kedi çalan çete üyeleri yakalandı.

Washington merkezli Humane Society of the United States'in uluslararası ayağı olan Humane Society International'ın (HSI) açıklamasına göre çete, geçen hafta perşembe günü gözaltına alındı.

Hayvan hakları grubu, polisin Şantung eyaletinde düzenlediği operasyonda 11 kafese tıkılmış 150 kedi ve bu hayvanları tuzağa çekmek için kullanılan 33 serçe ele geçirdi.

Polis, hırsızların serçeleri kullanarak kedileri uzaktan kontrol edilen tuzaklara çekip yakaladığını söyledi. Yetkililer, çete üyelerine dair soruşturma başlatıldığı bilgisini de paylaştı.

HSI'nın desteklediği Çinli hayvan hakları grubu Vshine, çalınan kedilerin çoğunun evcil olabileceğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vshine'dan aktivist Huang Ziyang, “Kedilerin halini görmek şoke ediciydi, çoğu bir deri bir kemik kalmıştı ve bağırıyordu” dedi.

Ziyang, kedileri çalan çeteyi ve hayvanların etlerini satmayı planladıkları kişileri bir süredir takip ettiklerini, daha sonra da kedileri nerede tuttuklarını tespit edip güvenlik görevlilerine haber verdiklerini söyledi.

Aktivist, evcil hayvan sahiplerinden birinin gelip kedisinin kafeste olup olmadığını anlamaya çalıştığını, o sırada hayvanların halini görünce gözyaşlarına boğulduğunu da anlattı.

HSI'ya göre Çin'de her yıl yaklaşık 10 milyon köpek ve 4 milyon kedi, insanların yemesi için öldürülüyor.

2020'de Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde yer alan Şenzen ve Zhuhai şehirlerinde kedi ve köpek eti tüketimi yasaklanmıştı.



Independent Türkçe, SCMP, ABS

DAHA FAZLA HABER OKU