George R.R. Martin, Game of Thrones'un yanlışlarını düzeltmek için House of the Dragon'u kullanıyor

Her şey ayrıntılarda gizli

21 Ağustos'ta gösterime giren House of the Dragon şimdiden ikinci sezon onayını aldı (HBO)

George R.R. Martin, Game of Thrones'u düzeltmek için House of the Dragon'u kullanıyor.

Her iki dizinin de kaynak metninin yazarı, 2019'da sona eren Game of Thrones'a dahil edilme şekli hakkında uzun zamandır konuşuyordu.

Martin dizide danışmanlık yaparken, dizinin yapımcıları David Benioff ve DB Weiss, yazarın henüz tamamlanmamış Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisini aşarak hayranlar için alay konusu olan bir final ortaya koymuşlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Martin, Targaryen Hanedanlığı'nı konu alan ve dizideki olaylardan 150 yıldan daha eskide geçen Game of Thrones spinoff'u House of the Dragon'a yardımcı olması için dahil edildiğini açıklamıştı.

House of the Dragon'un yapımcıları Ryan Condal ve Miguel Sapochnik, Martin'in dizide yer almasını istediği bazı konularda görüşlerini sunmak için devreye girdiğini söylemişti; ve House of the Dragon'daki Demir Taht'ın Martin'in kitaplardaki tasviriyle Game of Thrones'takinden daha uyumlu olduğu belirtiliyor.

Polygon'un öne çıkardığı 2013 tarihli bir blog yazısında Martin, HBO'nun Demir Taht'ı yanlış tasarladığını ifade etmişti.

Martin "HBO tahtında" tasvir ettiği şeylerin "hiçbirinin" olmadığını yazmış ve şunları eklemişti: 

Büyük, evet, ama romanlarda betimlendiği kadar büyük değil. Ve bunun haklı bir sebebi var. Belfast'ta devasa bir taht odamız var ama Demir Taht'ın benim resmettiğim halini alabilecek kadar büyük değil.

Yazara göre, Demir Taht'ın "koca bir canavar gibi odanın üzerinde yükselmesi" gerekiyor.

Martin'in 2014'te de şunları söylediği belirtildi:

Bu taht asimetrik. Bunu zanaatkarlar ve mobilya üretiminde uzman kişiler değil, demirciler kurdu. Demir basamakları çıkmanız gerekiyor ve bir kral oturduğunda diğer herkesten 3 metre yüksekte oluyor. Herkese tepeden bakan bu yüksek pozisyonda.

Bu, Martin'in House of the Dragon'u Game of Thrones'ta yer alan yanlışlıkları düzeltmek için kullandığının ve orijinal dizi sırasında hiç sahip olmadığı kontrolü kendince yeniden kazandığının kanıtı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU