Epstein'in fuhuş ağı ortağı Ghislaine Maxwell'e avukatlarından dava: Bize 878 bin dolar borcu var

Maxwell, cinsel istismar için aracılık yapmaktan 20 yıl hapis cezası almıştı

Epstein ve Maxwell'in fuhuş ağı, Netflix belgeseli Jeffrey Epstein: Korkunç Zengin'de incelenmişti (Reuters)

ABD'li finansçı Jeffrey Epstein'e cinsel istismar için aracılık yapmaktan suçlu bulunan Ghislaine Maxwell'e avukatları dava açtı.

Haddon, Morgan and Foreman hukuk şirketi, 60 yaşındaki Maxwell'in savunma avukatlarına 878 bin dolar borcu olduğunu, bunun tahsil edilmesi için hukuki işlem başlatıldığını açıkladı.

ABD'nin Denver eyaletinde yer alan şirket, pazartesi günü açtığı davada Maxwell'in, savunma avukatlarının masraflarını ödemesi için kardeşi Kevin Maxwell'i görevlendirdiğini fakat Kevin'in bugüne dek söz konusu miktarın çok az bir kısmını ödediğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kevin'in, kardeşi hakkında verilen hapis cezası kararına itiraz için firmaya çalışmalarını sürdürmesini söylediği, ödemenin yapılmamasından da Ghislaine'in eşi Scott Borgerson'ı sorumlu tuttuğu iddia edildi.

Davada Borgerson'ın, eşinin malvarlığını kredi veren alacaklılardan korumak amacıyla gayrimenkul yatırımı yapmak için bir sınırlı sorumlu şirket (limited liability company) kurduğu da öne sürüldü.

Maxwell'in savunma avukatlarından Christian Everdell ve Bobbi Sternheim, Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Guardian'ın yorum talebini reddetti. Borgerson da olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Ghislaine'in diğer kardeşi Ian Maxwell ise gazeteye gönderdiği e-postada aileden kimsenin dava hakkında yorum yapmayacağını söyledi.
 


Epstein ve Maxwell davası

ABD'de en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altı onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklanan yatırım fonu yöneticisi Epstein, 2019'da kaldığı Manhattan'daki Metropolitan Hapishanesi'nin hücresinde intihar etmişti.

66 yaşındaki Epstein'in eski sevgilisi Ghislaine ise finansçının yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu gerekçesiyle Temmuz 2020'de tutuklanmıştı.

Britanya asıllı Maxwell, 29 Haziran 2022'de görülen duruşmada "reşit olmayan kız çocuklarının cinsel istismarına aracılık yapmaktan" 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Epstein'in dönemin ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Birleşik Krallık York Dükü Prens Andrew gibi güçlü isimlerin yer aldığı çevrelerle yakın arkadaşlığı kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Virginia Guiffre, 17 yaşındayken dahil edildiği Epstein ve Maxwell'in fuhuş ağında Andrew'ın kendisine üç farklı yerde cinsel saldırıda bulunduğunu savunmuş, York Dükü ise iddiaları defalarca reddetmişti.

Şubat 2022'de tarafların anlaşması ve Andrew'ün 12 milyon sterlin ödemesiyle davadan vazgeçilmişti.



Independent Türkçe, Guardian, CBS, AA

DAHA FAZLA HABER OKU