Fatih Erbakan: Milli Görüş olarak ne masa başındakilerle ne de kasa başındakilerle birlikteyiz

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan "Vatandaşımız her iki ittifaktan da yaka silkmiş durumda. Bir tarafta kasa başındakiler, diğer tarafta da masa başındakiler. Sanki birbirlerinden bir farkları varmış gibi kör dövüşü yapıyorlar" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan,  partisinin dün yapılan Van il kongresinde açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesine ilişkin konuşan Erbakan, "İstanbul Sözleşmesi'ne karşı direnen, duruş sergileyen tek parti Yeniden Refah Partisi oldu. Tek başına bu mücadeleyi verdi ve bu mücadelenin sonunda, en azından İstanbul Sözleşmesi'ndeki imzanın geri çekilmesine vesile oldu" dedi.

Erbakan şöyle devam etti:

Vatandaşımız her iki ittifaktan da yaka silkmiş durumda. Bir tarafta kasa başındakiler, diğer tarafta da masa başındakiler. Sanki birbirlerinden bir farkları varmış gibi kör dövüşü yapıyorlar ve kayıkçı kavgasını devam ettiriyorlar. Milli Görüş hiç yokmuş gibi davranıyorlar. ‘İktidarı destekliyorsan kasa başındakilere gideceksin, muhalefeti destekliyorsan masa başındakilere gideceksin.’ Vatandaşa, seçmene başka bir alternatif veya seçenek göstermiyorlar. Biz, Milli Görüş olarak ne masa başındakilerle ne de kasa başındakilerle birlikteyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Millet fakirleşiyor; faiz lobileri, imtiyazlı holdingler servetine servet katıyor"

Ekonomide yaşanan krize de değinen Erbakan, "Bakınız, enflasyonda dünya şampiyonluğuna oynuyoruz. Türkiye, TÜİK’in özel olarak tıraşlanmış rakamlarına göre dahi dünya altıncısı konumundadır. Bizim önümüzde ya açlıkla boğuşan Afrika ülkeleri ya da Suriye gibi 10 senedir savaşta olan ülkeler var. Bir de Venezuela var, dünya enflasyon şampiyonu olarak. İktidar, kendi yanlışlarını gizlemek için gerçekte yüzde 176 olan enflasyonun bahanesi olarak dünyadaki gelişmeleri gösteriyor. Ancak savaşta olan Ukrayna’da bile yıllık enflasyon sadece yüzde 21, savaşın diğer tarafı olan Rusya’da ise yüzde 15. Avrupa Birliği’nin ortalaması yüzde 10. ‘Perişan oldular’ dedikleri ABD’de enflasyon sadece yüzde 7. Bizde, TÜİK’in tıraşlanmış enflasyonu bile yüzde 79’un üzerinde. Gıda enflasyonunda yüzde 95 ile dünya dördüncüsüyüz" diye konuştu.

Erbakan şunları kaydetti:

Artık milleti kandırmayı bırakın. Bir taraftan da vatandaş, geçinemediği için habire kredi kartlarına yükleniyor. Son bir senede vatandaşın bankalara olan borcu 327 milyar TL artmış. Borç-faiz ekonomisi tam gaz devam ediyor. Milletin, devletin ödediği faiz yükü her geçen gün artıyor. Bakın, bankalar bu senenin ilk altı ayında yüzde 400 kâr etmiş. Geçen sene 33 milyar kâr eden bankalar, bu sene 169 milyar TL kâr etmiş. Bir taraftan bankaların, faiz lobisinin, imtiyazlı holdinglerin kârı artıyor; bir taraftan çiftçi, emekli, memur, asgari ücretli perişan. Millet fakirleşiyor; faiz lobileri, imtiyazlı holdingler servetine servet katıyor.       

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU