Muhafazakarlara özel çöpçatanlık uygulaması alay konusu oldu: "Kulağa kabus gibi geliyor"

"Yalnızca davetlilere özel" çöpçatanlık uygulaması eylülde piyasaya sürülecek

Uygulamanın web sitesine "Gelenekselin çekici olduğunu bilenlere" sloganı yer alıyor (AFP)

Yeni bir çöpçatanlık uygulaması, bekar muhafazakarları benzer siyasi inançları paylaşan diğer kişilerle buluşturmayı vaat ediyor.

Yeni uygulama The Right Stuff'ın eylülde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Uygulamanın web sitesindeki Trump'ın eski Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany'nin kız kardeşi Ryann McEnany'nin yer aldığı bir videoda, arkadaşlık platformunun "yalnızca davetlilere özel olacağı, dolayısıyla herkesin katılamayacağı" belirtildi.

Tanıtım videosuna göre, genel kullanımı ücretsiz olan uygulamada kadınlar asla ödeme yapmak zorunda kalmayacaklar çünkü "birkaç" arkadaşlarını davet ettikleri takdirde "premium abonelik" kazanacaklar. "Burası sizde" diyen McEnany'ye göre, erkeklerin premium abonelik için ödeme yapması gerekecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McEnany, "muhafazakarların hakiki ve anlamlı yollarla ilişki kurmaları için yaratılan" uygulamanın yalnızca kendini kadın ya da erkek olarak tanımlayanlara hitap edeceğini vurguladı.

Tanıtım videosunda "Yalnızca iki seçenek var; hanımlar ve beyler" diyen McEnany, kullanıcıların profillerinde "zamirlere gerek olmayacağını" da sözlerine ekledi.

"The Right Stuff tamamen sizinle aynı değerleri ve inançları paylaşanlarla doğru flört havuzuna girmekle ilgili" diyen McEnany, çöpçatanlık uygulamasının yaratıcılarının "kullanıcılar yıllarca kötü flörtlere katlanmak zorunda kaldığı ve dünyayı bizim gibi, doğru şekilde görmeyen insanlarla zaman kaybettiği için üzgün olduklarını" sözlerine ekledi.

Uygulamanın kurucularının Donald Trump'la bağlantıları olduğu bildirildi. CBS News, uygulamanın eski başkanın siyasi yardımcılarından John McEntee ve Trump'ın İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'na atadığı Daniel Huff tarafından ortaklaşa kurulduğunu kaydetti. The Hill'e göre flört uygulamasını uygulamaya 1,5 milyon dolar yatırım yaptığı bildirilen PayPal'in muhafazakar kurucu ortağı Peter Thiel da destekliyor.

Huff, yalnızca muhafazakarlara yönelik uygulamanın piyasası hakkında "Bu, önemli ve yeterince hizmet olmayan bir pazar" dedi ve şöyle ekledi:

Liberaller eğitim ve medya şirketlerine sahipler, kişisel ilişkilerimizi kontrol etmelerine de izin veremeyiz.

Yeni uygulamanın piyasaya sürülmesi sosyal medyada büyük ölçüde gülünç bir şekilde karşılandı ve birçok kişi yalnızca muhafazakarlara özel platforma esprili tepkiler verdi.

Bir kullanıcı "Muhafazakarlar ne kadar da ahmak, 'The Right Stuff' adında bir çöpçatanlık uygulaması yapıyorlar" diye tweet atarken, bir başkası da şöyle dedi:

The Right Stuff çöpçatanlık uygulaması kulağa kabus gibi geliyor.

Bir diğer kullanıcı da "Kaydolmamak için sabırsızlanıyorum" diye espri yaptı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU