Güzellik yarışmasında podyuma çıkan polislerin cezası belli oldu

Olayla ilgili olduğu anlaşılan videoda 5 polisin Hint filmi müziği eşliğinde podyumda yürüdüğü görülüyor

Güzellik yarışmasında podyumda yürüyen 5 Hint polis memuru Tamil Nadu eyaletindeki görev yerlerinden tayin edildi (Ekran Görüntüsü: Twitter/ imjournalistRK)

Yetkililer cuma günü yaptıkları açıklamada bir güzellik yarışmasında podyumda yürüyen, biri üst düzey memur olmak üzere 5 polis görevlisine Hindistan makamlarının yaptırım uyguladığını söyledi.

Hint haber ajansı ANI'nin aktardığına göre olay Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde meydana geldi. Nagapattinam kentinin polis amiri, izleyiciler onları alkışlarken podyumda yürüyen polis memurları için tayin emri verdi.

Olayla ilgili sosyal medyada çokça paylaşılan videoda, aralarında üç kadının da bulunduğu 5 polisin geçen pazar Sembanarkovil'deki Mayiladuthurai'de düzenlenen özel etkinlikte bir polis memurunun hayatını konu alan bir Hint filminin müziği eşliğinde yürüdüğü görülüyor.

5 polis memuru yarışma sırasında salonda nöbet tutma görevindeydi.
 


Times Now'un haberinde, yerel medyaya göre yarışmaya katılan yarışmacıların memurları podyumda yürümeye teşvik edip sonunda sahneye çıkmaya zorlamış olabileceği ifade edildi.

The Indian Express'in haberine göre memurların tayin emirleri perşembe günü verildi.

Hindistan'da polis tayinleri, bir personelin bir ihbar merkezinden diğerine kaydırıldığı idari bir adım olarak gerçekleşir ancak görev ihmali durumunda cezai bir önlem olarak da kullanılır.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU