Ekin Su neden tüm zamanların en iyi Aşk Adası yarışmacısı?

Ekin kim? Ekin Su, bebeğim; Aşk Adası ve onun kardeş programı Aftersun'da derhal Laura Whitmore'un yerini almalı

Ekin Su Cülcüloğlu önceki günlerde yarışmayı kazandı (ITV)

Aşk Adası'nı (Love Island) yıllardır ara sıra izliyorum ancak bugüne kadar kimin kazanacağı, kimin kaybedeceği, kimin nihayet 50 bin sterlinlik (yaklaşık 1 milyon TL) para ödülünü alabileceği gibi finalle ilgili sorular hakkında hiç güçlü bir fikrim olmamıştı. Ama diğer yandan bu yılın tartışmasız En Değerli Oyuncusu (Most Valuable Player - MVP) Ekin Su ile de hiç tanışmamıştım.

Özellikle "tanışmak" diyorum; bence bu 8. sezonun yarısını bile izleyen herkes, programın kendi tabiriyle "Türk lokumunun" huzurunda fiziksel olarak bulunsaydı hayranlık krizine girerdi. Benden önce pek çok kişinin Twitter'da gözlemlediği gibi, tüm gözler Ekin Su'nun üzerinde. Herkesin imrendiği kız, o. O, Ana Karakter Sendromu'nun ete kemiğe bürünüp stilettolarla desteklenmiş hali. Benim için yarış yok: Tabii ki bu muhteşem kadın finali kazandı.


Ve sadece kaslı erkek arkadaşı Davide Sanclimenti ile paylaştığı 50 bin sterlini kazanmakla kalmadı; artık marka anlaşmalarını, eğlence sektöründe sözleşmeleri, hatta belki de çarşamba gecelerindeki kahkahalara katkılarından dolayı Britanya'nın Gururu ödülünü de kazanması gerekiyor.

Aşk Adası'nda geçirdiği ilk birkaç gün boyunca, Ekin Su'nun "gerçek kişilerin" ve boş sohbetlerin hakim olmasıyla bilinen bir program için biraz fazla kurnaz göründüğünü fark ettim. Bir keresinde yarışmacılardan birinin Brexit'in "hiç ağacımızın kalmayacağı" anlamına gelip gelmediğini yüksek sesle merak ettiği bir programda (Tartışmaya açık da olsa bu sezonun en önemli söylevi, Andrew'un ölümsüz repliği "Onun memesini yaladım falan filan" idi), açıkça kurduğu tam cümleler ve filtresiz flört tarzı karşısında şaşkına dönerek Twitter'da "Sanki bir sunucu sete girmiş ve erkeklerle sohbet etmeye başlamış gibi" diye düşündüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak çok geçmeden Ekin Su'nun "Benden hoşlanıyor musun, hoşlanmıyor musun?" şeklindeki net tavrı programın dramasının önemli bir parçası haline geldi. Bu kadın bir şekilde içgüdüsel olarak 8. sezonun bıkkın izleyicilerinin en sevdikleri kaotik flört programında neyi görmeyi arzuladıklarını biliyor ve bekleneni de verdi.

İskoç yakışıklı Jay'i öpmek için terasta dört ayak üzerinde emeklemek; yarışmaya yeni gelen manken gibi Natalia'ya krep pişirme yarışmasında meydan okumak, ardından iki "koruma" ile birlikte tepeden tırnağa siyah kıyafetler ve büyük güneş gözlükleriyle ortaya çıkmak, "uzun, kremalı" rulo şeklindeki makarna arzulamakla ilgili üzeri hafif kapalı edebikelamlar...

Kusursuz bir şekilde vücudu saran elbisesiyle, kasırga gibi Bambi kirpikleri ve şekil verilmiş karamel saçlarıyla, villanın bahçelerinden başka gidecek yeri olmamasına rağmen sayısız kez fırtına gibi esti. Eski bir dizi oyuncusu olan Ekin, bize Hanedan (Dynasty) ve Futbolcuların Eşleri (Footballers' Wives) havası verdi ve evet, bazen biraz Crossroads'u hissettirdiği bile oldu.

Programdaki kadınlar Ekin Su'ya hemen ısınamadı. Gerçekten "kızlarla yaz arkadaşlığı için burada olmadığını", hayatının aşkını bulmak için geldiğini çabucak beyan etti. Ancak şovun 8 haftası boyunca ilişkiler ve dramalar ortaya çıktıkça, anaç tavuk rolünü üstlendi; sabah kucaklaşması ve bilgilendirme için kızları sık sık etrafında topladı ve canları sıkkın olan Tasha, Danica ve Coco'ya birden fazla moral konuşması yaptı.

Aşk Adası tarihinin en unutulmaz kavgalarından birinde "bir aktris, bir yalancı!" ilan edildikten sonra bile kendini toparlayarak sadece Davide'nin değil, tüm villanın ve bence tüm milletin kalbini kazandı.

Ekin'in televizyonda harikalar yaratma konusundaki doğuştan gelen yeteneği, birden fazla süper hayranının onun aslında Aşk Adası'nın yapımcılarından biri olup olmadığını merak etmesine yol açtı. Ekin Su Cülcüloğlu'nda bir tür drag queen havası var. Hiddetli bir yarışmacı "Ekin kim?" diye sorduğunda soğukkanlılıkla verdiği "Ben Ekin Su, bebeğim ve benden sadece bir tane var" cevabını kim unutabilir?

Kendisi o kadar olağanüstü ki, erkek kardeşi bile Aşk Adası'nda ekrana çıktığı 4 dakika boyunca söylediği yaklaşık 24 kelimeyle ünlendi. Şüphesiz bu sadece bir başlangıç. O kadar parlak, o kadar ilgi çekici bir diva yarattı ki, dramanın 1 Ağustos 2022'de saat 22.35'te durması mümkün değil.

Bir reality show yıldızının 5 dakikalık şöhretine uzaktan şahit olduktan sonra kariyer yapmasını hiç bu kadar çok istememiştim. Ekin Su'nun kesinlikle Aşk Adası ve onun kardeş programı Aftersun'da Laura Whitmore'un yerini alması gerektiğine inanıyorum. Çiftlerin sorunlarını kendine özgü, mantıklı bir şekilde çözmelerine yardımcı olduğu, kendine ait Oprahvari bir sohbet programı yapmasını istiyorum. Bizi Eurovision 2023'te temsil etmesini istiyorum (eğer bilmiyorsanız kendisi bir Türk pop ikilisindeydi).

Onun ve Davide'nin tahtlar ve birbirleriyle uyumlu kıyafetlerle ve belki de bir tür İtalyan-Türk geleneksel dans gösterisinin olduğu, zirvedeki Beckham tarzı bir düğün yapmalarını istiyorum.

Geçen haftaki yetenek yarışmasında diğer yarışmacılara yaptığı gösteri konuşmasını gördükten sonra, Majestelerinin artık yerine getiremeyeceği Kraliçe'nin Konuşması görevlerini üstlenmesini içtenlikle istiyorum. Ne diyebilirim ki? Ben bir kraliyetçi değilim ama Ekin Su'nun birleştirici, ilham verici ve hepsinden önemlisi eğlendirici gücüne inanıyorum. Bunu hak ediyor, başka bir şeyi değil.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU