Tinder, metaverse çöpçatanlığı planını iptal etti

Tinder ayrıca sanal para birimi Tinder Coins'i erteledi ve CEO'sunu da kaybetti

(AFP)

Tinder'ın ana şirketi Match Group, arkadaşlık uygulamasının metaverse'e açılma planlarını iptal ettiğini duyurdu.

Şirket, video tabanlı sosyal medya firması Hyperconnect'i satın aldıktan sonra sanal bir dünyada yeni bir çevrimiçi arkadaşlık biçimi yaratmayı planlamıştı fakat şimdi genellikle "somutlaştırılmış internet" olarak kabul edilen metaverse'ün nasıl gelişeceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Match Group ayrıca Bumble, Hinge, OkCupid, PlentyOfFish, Match.com ve daha pek çok platformun sahibi.

Match Group'un CEO'su Bernard Kim hissedarlara gönderdiği mektupta şöyle yazdı:

Metaverse flört deneyiminin yeni nesil kullanıcıları yakalamak için önemli olduğuna inanıyorum ve Hyperconnect bu alanda yenilikler gerçekleştiriyor. Fakat metaverse'ün nihai hatları ve neyin işe yarayıp neyin yaramayacağındaki belirsizliğin yanı sıra daha zorlu faaliyet ortamı göz önüne alındığında, Hyperconnect ekibine yineleme ancak şu anda metaverse'e büyük yatırım yapmama talimatı verdim.

Bu alanı dikkatle değerlendirmeye devam edeceğiz, genel fırsata ilişkin daha fazla netliğe sahip olduğumuzda ve başarıya ulaşmak adına iyi konumlandırılmış bir hizmetimiz bulunduğunu hissettiğimizde, uygun zamanda ilerlemeyi düşüneceğiz.

Tinder ayrıca bir blok zinciri veya başka bir kripto teknolojisiyle entegre edilebilecek sanal para birimi Tinder Coins'in geliştirilmesini de yavaşlattı.

Kim, "Tinder Coins'in test sürecinden elde edilen karışık sonuçları gördükten sonra, Tinder'ın gelirine daha etkili bir şekilde katkıda bulunabilmesi için bir adım geri atıp bu girişimi yeniden incelemeye karar verdik" diye yazdı.

Ayrıca Tinder'ın bir sonraki büyüme ayağında gerçek bir itici güç olabilmelerini sağlamak ve platformda yararlanılmayan sıkı kullanıcıları ortaya çıkarmamıza yardımcı olmak için sanal ürünler hakkında daha fazla düşünme niyetindeyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber, Meta ve Google dahil diğer teknoloji şirketleri gibi Match Group'un da büyümelerinde önemli sınırlamalarla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Gelirinde artış olmasına rağmen şirket 10 milyon dolarlık bir faaliyet zararına uğradı.

Kim, "Tinder'ın yılın ikinci yarısı için mevcut gelir artışı beklentileri, çeşitli optimizasyonlar ve yeni ürün girişimlerinde hayal kırıklığı yaratan uygulamalar sebebiyle başlangıçtaki beklentilerimizin altında kaldı" dedi.

Tinder, şirkete katılmasının üzerinden bir yıl geçmeden firmadan ayrılan CEO'su Renate Nyborg'un da yerini doldurdu. Kim, kalıcı bir başkan bulunana kadar şirketi yönetecek olan bir yönetici ekibini denetleyecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU