Damat Kushner, Trump'ın 2016'da sattığı şapkalarla günde 80 bin dolar kazandığını söyledi

Trump'ın damadı, seçim kampanyası boyunca 2016'daki günlük giderlerin çoğunu karşılayacak kadar şapka satıldığını yazdı

O dönem Kanye West gibi pek çok ünlü bu şapkaları takarak Trump'a destek vermişti (AFP)

Jared Kushner, Donald Trump'ın kırmızı MAGA şapkalarının 2016'daki ABD başkanlık seçimi kampanyasına günde 80 bin dolar kazandırdığını yakında yayımlanacak anılarında yazdı.

Eski başkanın damadı, Trump'ın yardımcılarının başlangıçta sadece 100 tane sipariş ettiği şapkaların, seçim turunda destekçileri arasında çok popüler hale geldiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kushner, gelecek ay piyasaya çıkması beklenen Breaking History adlı kitapta, sonuçta kampanyanın günlük masraflarının çoğunu karşılayacak kadar şapka sattıklarını kaleme alıyor.

İlk olarak 2015'te Trump Tower'daki bir ofiste kırmızı şapkaların farkına vardığını ifade ediyor.

Kitabın bir kısmına erişen The New York Post, Kushner'ın şöyle yazdığını aktardı:

Trump'ın Trump Tower'daki merkez ofisinde yürürken, Trump Organization'ın pazarlama ve iletişim başkanı Amanda Miller'ın masasının yanından geçiyordum.

Geniş kenarlı eski tarz kırmızı bir beyzbol şapkasını ve üzerine kalın beyaz harflerle yazılmış dört kelimeyi fark ettim: AMERİKA'YI YENİDEN HARİKA YAP.

Amanda, kendisini ofisine çağıran Trump'ın şapkayı bizzat tasarladığını ve ondan bin tane sipariş etmesini istediğini söyledi. Ancak Amanda, aradaki farkı asla anlamayacağını düşünerek yüz tane sipariş verdi.

Kushner şöyle ekledi:

Trump, güney sınırını ziyaret ederken şapkayı taktı ve bu, internetteki en popüler şey haline geldi.

Talep o kadar inanılmazdı ki Amanda'yla birlikte çalışarak günde kabaca 8 bin dolarlık şapka sattığımız bir çevrimiçi mağaza oluşturduk.

Kushner, sonrasında Brad Parscale'la birlikte Facebook reklamlarına günde 10 bin dolar harcamaya başladıklarını ve satışlarda fırlama gördüklerini söylüyor.

"Kısa süre sonra çevrimiçi şapka satışlarını ona katlayarak günde 8 binden 80 bin dolara çıkardık, bu da kampanyanın genel giderlerinin çoğunu finanse etti" diye yazıyor.

Kushner üretim maliyetini açıklamasa da The New York Post şapka başına 2 ila 3 dolarlık bir maliyet öngörüyor.

Gazete, şapkaların satışının yılın tamamı boyunca sürmesi durumunda, Trump'ın seçim kampanyası için 2016'da harcadığı 326 milyon dolara 29 milyon dolarlık katkı sağlamış olabileceğini öne sürüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU