Marvel başkanı, jenerik sonrası sahnelerin yeni Avengers filmlerine nasıl bağlanacağı hakkında konuştu

"Hepsinin aynı yere bağlanmasını istemiyoruz"

Marvel Sinematik Evreni'nin 5. evresindeki tüm yapımların gösterim tarihleri Comic-Con'da duyuruldu (Marvel)

Marvel Stüdyoları'nın başkanı Kevin Peige, cumartesi günü (23 Temmuz) San Diego'da düzenlenen Comic-Con'daki panelde Marvel Sinematik Evreni'nin 4. evresindeki jenerik sonu sahnelerinin Avengers 5 ve Avengers 6'ya nasıl bağlanacağı hakkında konuştu.

Film sonu jeneriğinin devamına eklenen sahneler, Marvel'ın icadı olmasa da yapım şirketiyle özdeşleşen bir yöntem haline geldi. Bazı Marvel dizilerinde bile kullanılan jenerik sonu sahneleri, çoğunlukla sıradaki projeler hakkında fikir veriyor.

4. evre olarak bilinen Marvel'ın 2019'dan bu yana yapılan filmlerindeki jenerik sonu sahnelerinin nereye bağlanacağı da merak konusuydu. 

Feige, tüm sahnelerin gelecekteki filmlere bağlanmayacağını fakat isimleri Avengers: The Kang Dynasty ve Avengers: Secret Wars olarak duyurulan, serinin 5. ve 6. filmlerinin bu sahneleri göz önünde bulundurarak titizlikle hazırlanacağını söyledi.

Feige şu ifadeleri kullandı:

İşin aslı tüm sahneler devamında ne olacağının işareti değil. Avengers'ın şavurma yediği sahne ya da Captain America'nın 'Sabırlı olmayı öğrenmen gerekir, bazen buna değmeyen şeyleri beklersin' dediği sahneler vardı, bunların hepsi bizim için gerçekten çok eğlenceliydi. Hepsinin aynı şeyi hissettirmesini, aynı yere gitmesini istemiyoruz. Bazıları bir yere bağlanacak, bazıları bağlanmayacak.

Birbirine bağlanan hikayeler dışında bağımsız hikayelerin de olması gerektiğini söyleyen Feige şöyle devam etti:

Birleşip büyük bir hikayeye evrilen yapımlar gibi Ms. Marvel gibi giriş niteliğindeki işlere de ihtiyacımız var. Şimdiye kadar yaptıklarımızın çoğu büyük bir hikayeyi inşa ediyordu, yeni Avengers filmleri de bunlardan biri olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MSE'nin 4. evreninde jenerik sonrası sahneler pek çok kez gelecek filmlerdeki karakterleri tanıtmak için kullanıldı. Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın sonunda Charlize Theron'un Clea'sının gelmesi ya da Thor: Love and Thunder'da Brett Goldstein'in Hercules olarak ortaya çıkması bunlardan bazılarıydı.

Fakat MSE, jenerik sonu sahnelerini sadece yeni karakterleri tanıtmak için kullanmadı. Bu sahnelerin çoğu eğlence amaçlı sunulmakla kaldı.

MSE'nin 4. evresi 11 Kasım 2022'de gösterime girecek Black Panther: Wakanda Forever'la sona erecek ve 5. evre Şubat 2023'te Antman'le başlayacak.

 

Independent Türkçe, ScreenRant, ComicBook

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU