Gizli tesis yakınlarında nefret sembolü bulununca CIA Direktörü çalışanları uyardı

Teşkilat, "nefret sembollerine" tolerans gösterilmeyeceğini belirtti

Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, 8 Temmuz'da teşkilatı ziyaret eden Joe Biden'ın huzurunda konuşma yapmıştı (AFP)

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) bir tesisinin yakınında daracağı ilmeği gibi görünen bir şeyin keşfedilmesinin ardından çalışanların ırkçılık konusunda uyarıldığı bildirildi.

The New York Times'ın pazartesi günkü haberine göre, CIA Direktörü William J. Burns'ün teşkilatın çalışanlarına söz konusu uyarıyı geçen hafta nesnenin bulunmasından sonra yaptığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırılan habere göre, CIA'in "gizli" işyerini barındıran bir binanın dışında bulunan halatın ilmek olup olmadığı belirsizdi.

19. ve 20. yüzyıllar arasında ABD'nin güney eyaletlerinde tahminen binlerce siyah insanın idamının, bir diğer deyişle linç edilmesinin ardından ilmekli ve düğümlü ip, yaygın olarak bir nefret sembolü kabul ediliyor.

Teşkilatın bir sözcüsü The Independent'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

CIA'in nefret eylemlerine ve sembollerine sıfır toleransı var ve bu tür olayları en yüksek ciddiyetle ele alıyor.

Açıklama şöyle devam etti:

Değerlerimiz ve hayati ulusal güvenlik görevimiz, en yüksek kapsayıcılık ve güvenlik standartlarından daha azını savunmamamızı gerektiriyor.

Merkezi Virginia eyaletinin Langley kentinde bulunan teşkilat, Burns'ün uyarısı hakkında daha fazla bilgi vermedi veya herhangi bir şey yayımlamadı.

Times'a konuşan kaynaklar, iddia edilen ilmeğin Langley'deki sıkı korunan tesiste bulunmadığını söyledi. Ayrıca bir CIA çalışanının veya yabancı bir istihbarat servisinin nesneyi bıraktığına veya onun gerçekten bir ilmek olduğuna dair bir kanıt da yoktu.
 

CIA
ABD Başkanı Joe Biden'ın 8 Temmuz'da tesise yaptığı ziyarette CIA genel merkezindeki güvenlik (Reuters)


30 yıllık eski üst düzey CIA yetkilisi Darrell Blocker, iddia edilen ilmeği bildiren kişiyi övdü ve Times'a "halkın bir mikrokozmosu" olan teşkilatta ırkçılık yaşanabileceğini söyledi:

CIA, işgücünü aldığı nüfusun bir mikrokozmosudur, dolayısıyla bu olay tarihimiz boyunca tüm kurumlara nüfuz eden köklü ırkçılığı anlayan kimseyi şaşırtmamalıdır.

CIA Direktörü olarak Burns'ün, gizli teşkilattaki çeşitlilik seviyelerini artırmak için çalıştığı bildirildi ve bu, 2021'de Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Dairesi tarafından yayımlanan bir çeşitlilik raporuna konu oldu.

Araştırma, istihbarat çalışanlarının yüzde 12,3'ünün siyah olduğunu ve bu sayının 2019'a göre arttığını ortaya koydu. Bununla birlikte pozisyonların yalnızca yüzde 6,5'ini siyahların oluşturduğu üst düzey rollerde, temsilde çeşitlilik bir sorun olmaya devam ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU