En büyük NFT pazarı OpenSea'de çalışanların yüzde 20'si işten çıkarıldı

OpenSea, Ocak 2022'de yaklaşık 5 milyar dolarlık satış hacmine ulaşmıştı (Reuters)

En büyük NFT pazarı OpenSea, personelinin yüzde 20'sini işten çıkardı ve bu "kripto kışının" başka bir göstergesi.

"Bored Ape Yacht Club" resimleriyle diğer ünlü NFT sanat eserleri için pazar yeri olarak hizmet veren şirket, bir zamanlar Nitelikli Fikri Tapu (NFT) çılgınlığının kahramanlarındandı.

Fakat firmanın CEO'su Devin Finzer, şimdi "kripto kışı" için şirketin 5 yıl sürecek bir çöküş döneminde bile ayakta kalmasını sağlayacak bir hazırlık yaptığını Twitter'dan duyurdu.

OpenSea, kripto paraların ve "Web3"le ilişkili diğer teknolojilerin sorunlardan etkilenmesinin simgesi haline gelen büyük şirketlerin yalnızca sonuncusu. Bu gelişme, en büyük kripto kredi vericilerinden olan Celsius'un iflas başvurusundan yalnızca birkaç gün sonra yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılın başlarında dijital sanat eserlerinin onlarca milyon dolara satılacak kadar ilgi görmesinden bu yana NFT satışları çarpıcı bir şekilde düştü. O zamandan beri hem fiyatlar hem de işlem hacimleri çöktü.

Bu, daha geleneksel kripto para piyasasının çarpıcı şekilde çöküşüyle aynı zamanda gerçekleşti. Geçen ay piyasalar, geçen yılın sonundaki zirve fiyatlarından önemli ölçüde düşüş gösterirken yatırımcılar trilyonlarca dolar kaybetti.

O dönemde analistler piyasanın toparlanmasının, tabii eğer yeniden o seviyelere gelebilirse, yıllar sürebileceği bir kripto kışı hakkında uyarmıştı.

Ancak Finzer, çöküşün geçici olduğu ve bunun "büyük bir fırsatı" temsil ettiğinde ısrarcıydı.

Finzer "Bu kış boyunca, NFT'ler genelinde bir yenilik ve fayda patlaması göreceğimizi umuyorum" diye yazdı ve dijital sanat eseri pazarının gezegendeki en büyük pazar haline geleceğini söyledi. OpenSea'nin CEO'su, küresel ekonomideki belirsizliğin yeni tip teknolojiler geliştirmeyi daha acil kılması gerektiğini belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU