Amerikalı turist özçekim yaparken Vezüv Yanardağı'na düştü

23 yaşındaki turist ve ailesi, zirveye yasaklı yoldan gittikleri için soruşturmayla karşı karşıya

Aktif volkanlar arasında yer alan ve 2017'deki yangın sırasında bu görüntülere neden olan Vezüv, en son 1944'te patlamıştı (AFP)

Amerikalı bir turist özçekim yapmaya çalışırken, İtalya'daki Vezüv Dağı'nın kraterine düşerek yaralandı.

Yetkililer 23 yaşındaki turist ve ailesinin, Napoli kentine çarpıcı bir fon oluşturan yanardağın zirvesine yasaklı bir patikadan ulaştığını söyledi.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, erkek turist telefonunu düşürdüğü zaman 1280 metrelik volkanın zirvesinde özçekim yapıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wanted In Rome'a göre elinden düşürdüğü telefonu geri almak için yanardağ ağzına inerken dengesini kaybetti ve birkaç metre düştü.

Volkandaki rehberler turisti güvenli bir yere çekebilmek için kraterin içine iple inmek zorunda kalırken, polis müdahale etti ve bir kurtarma helikopteri de acil havalandırıldı.

Kolları ve sırtındaki kesik ve çürükler için tedavi gören turist, şimdi de üç akrabasıyla birlikte kamu arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle polis soruşturmasıyla karşı karşıya.

Napoli'ye yaklaşık 9,5 kilometre uzaklıktaki Vezüv, milattan sonra 79 yılında Roma İmparatorluğu'nun Pompeii kentini yok eden ve 16 bin kişinin ölümüne neden olan kötü şöhretli patlamayla biliniyor.

Vezüv en son 1944'te patladı. Uzmanlar bunun 1631'de başlayan bir döngünün sonu olduğunu söylüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU