George RR Martin: Kış Rüzgarları, Game of Thrones'tan epey farklı olacak

"Game of Thrones'un sonuna kadar hayatta kalan karakterlerinin bazıları Buz ve Ateşin Şarkısı'nın sonunu göremeyecek. Game of Thrones'ta ölen karakterler Buz ve Ateşin Şarkısı'nda yaşayacak"

8. sezonuyla biten Game of Thrones dizi toplamda 73 bölüme ulaşmıştı (HBO)

Dünyaca ünlü yazar George R.R. Martin, destansı fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın (A Song of Ice and Fire) yeni kitabı Kış Rüzgarları'yla (The Winds of Winter) ilgili ipuçları verdi.

Martin dün yaptığı açıklamada kitabın, HBO'nun uyarladığı Game of Thrones'tan "epey farklı" olacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin ilk romanı Taht Oyunları (Game of Thrones) 1996'da yayımlanmaya başlamış, son romanı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) 2011'de raflardaki yerini almıştı. Evrenin hayranlarıysa hemen 6. kitabı beklemeye koyulmuştu.

Evrende geçen ve dünyayı kasıp kavuran HBO dizisi de 2011'de seyirciyle buluşmuştu.

Martin, o zamanlar dizinin kitapları yakalamasından önce seriyi tamamlayacağına emin görünse de Game of Thrones, 2015'te başlayan 5. sezonuyla kitapları geçmiş ve okurların henüz karşılaşmadığı olaylar ekranlarda gözükmeye başlamıştı.

Son sezonun aceleye getirildiğini söyleyen çok sayıda hayran, 8. sezonuyla 2019'da ekranlara veda eden diziyi sertçe eleştirmişti.

Zira evrenin birçok hayranı, serinin 6. kitabı Kış Rüzgarları'yla 7. kitabı A Dream of Spring'in (Bir Bahar Hayali), Game of Thrones dizisinin tartışmalara yol açan sonunu telafi etmesini umuyor.

73 yaşındaki yazar konu hakkındaki açıklamasında, Kış Rüzgarları'nın diziden farklılaşacağını söyledi.

"Hikayelerim yazarken büyüyor, gelişiyor ve değişiyor" diyen Martin, serinin sonuyla ilgili aklında belli bazı fikirler olduğunu da belirtti. Martin sözlerini şöyle sürdürdü:

HBO'daki Game of Thrones'ta gördüğünüz bazı şeyleri Kış Rüzgarları'nda da göreceksiniz (belki de aynı şekilde olmayacak). Ama geri kalan kısmın çoğu epey farklı olacak.

Martin, Kış Rüzgarları'nda yeni karakterlerin yer alacağını belirtip şu ifadeleri kullandı:

Game of Thrones'un sonuna kadar hayatta kalan karakterlerinin bazıları Buz ve Ateşin Şarkısı'nın sonunu göremeyecek. Game of Thrones'ta ölen karakterler Buz ve Ateşin Şarkısı'nda yaşayacak.

Martin, bu fikrinin gelecek hafta yeni bir bölüm yazarken değişebileceğini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Deadline, IGN

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU