ABD Gizli Servis Direktörü James Murray, Snapchat'te çalışmak için emekli oluyor

James Murray, Gizli Servis'in başında iki yıldan biraz fazla kaldıktan sonra emekli oluyor

(AFP)

Teşkilatın perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, Birleşik Devletler Gizli Servis Direktörü James Murray'nin ay sonunda devlet hizmetinden çekileceği bildirildi.

Gizli Servis'in 27 yıllık emektarı Murray, direktör pozisyonunda hizmet veren 26. kişi ve Mayıs 2019'dan beri görevde. Birçok habere göre Murray, Snap Inc. için bir kurumsal güvenlik pozisyonunda çalışmaya hazırlanıyor.

Murray'nin emekli oluşu ABD Başkanı Joe Biden'a Gizli Servis'in başına geçecek kişiyi belirleme fırsatı verecek. Gizli Servis en çok, yasa ve başkanlık kararnamesi uyarınca başkan, başkan yardımcısı, aileleri ve diğer kişiler için koruma ekipleri oluşturmadaki rolüyle biliniyor. Fakat aynı zamanda sahte ABD doları basmak ve diğer finans ve bilişim suçlarını soruşturmakla sorumlu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ordu emektarı, eski Başkan Donald Trump'ın eski Gizli Servis direktörü Randolph Ailes'ı kovmasının ardından mevcut pozisyonuna gelmişti. Çin'in casusu olduğundan şüphelenilen birinin Gizli Servis ajanlarından kaçıp, Trump'ın Florida eyaletinin Palm Beach kasabasındaki Mar-a-Lago malikanesinde işlettiği özel kulüpteki kışlık konuta erişim elde ettiği haberleri üzerine Randolph görevden alınmıştı. Malikane, aslen dev mısır gevreği markası Post'un varisi Marjorie Merriweather Post tarafından inşa edilmişti.

Murray'nin emekliliği, teşkilat üst düzey bir ajanın Meclis'in 6 Ocak seçilmiş komitesine açık sözlülükle ifade vermesinden doğan sorularla karşı karşıyayken geldi.

Eski Beyaz Saray çalışanı Cassidy Hutchinson geçen ay panele, Trump'ın ekibinin başı ve dönemin Beyaz Saray Operasyonlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Tony Ornato adlı bir Gizli Servis ajanının, kendisine, Trump'a 6 Ocak 2021'de destekçilerinden oluşan isyancı kalabalıkla Kongre Binası'na gitmesine izin verilmeyeceği söylendikten sonra eski başkanın Engel ve bir Gizli Servis şoförüne "saldırdığını" söylediğini ifade etti.

Engel ve Gizli Servis ajanı statüsünü korurken Trump'ın Beyaz Saray'ında siyasi görevler üstlenmesine izin verilen Ornato'nun, Hutchinson'a böyle bir şey söylediklerini reddettiği iddia edildi fakat Hutchinson'ın avukatları eski Beyaz Saray çalışanının ifadesinin arkasında durduğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU