Twitter kullanıcıların zaman akışının kontrolünü diğer şirketlere bırakabilir

Twitter, özel akışların "Ana Sayfadaki zaman akışına paralel çalışabileceğini ve ayrı bir sekmede görünebileceğini" söylüyor

(AP)

Twitter, görünüşe göre kullanıcıların zaman akışlarının üçüncü taraflarca düzenlenmesine imkan sağlayacak yeni bir yöntemi test ediyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından tespit edilen özelleştirilmiş zaman akışları, içerikleri ilgi alanlarına ve olaylara göre gösterecek.

Bu yeni zaman akışlarından bazıları farklı şirketler, diğerleri Twitter tarafından oluşturulacak.

Şirket test sayfasında, "Twitter tarafından oluşturulan Popüler Videolar Zaman Akışı, video içeriğini yerleştirip düzenlemek için konuları seçerken kullandığımızla benzer bilgilerden faydalanıyor" diye belirtti.

Bu özel akışlar Ana Sayfa zaman akışına paralel olarak çalışır ve siz özel temalı Zaman Akışını talep üzerine etkinleştirdikten sonra ayrı bir sekmede görünür. Sizi en çok ilgilendiren içeriğe derinlemesine dalarken Twitter deneyiminiz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için sekmeler arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

 


Twitter, The Independent'ın yorum talebine haber yayına girene dek yanıt vermedi.

Twitter bir süredir zaman akışının kontrolünü merkeziyetsiz hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ın "Bluesky" projesi gizemini koruyor fakat rakip hizmetler arasından en iyi örnek, bireysel veya topluluk tarafından yönetilen sunuculardan oluşan bir sosyal ağ olan Mastodon. Bu, platformda hangi konuşmalara izin verilip verilmediğini yönetmek de dahil belirli sunucuların kendi kurallarını koymasına imkan tanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'da Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey, bunun "çok daha geniş kapsamlı bir herkese açık konuşma yapısına erişmesine, katkıda bulunmasına, sağlıklı tartışmayı teşvik eden açık öneri algoritmaları oluşturma çabamıza odaklanmasına" olanak sağlayarak şirkete faydalı olacağını ve "bizi geçmiştekinden çok daha yenilikçi olmaya zorlayacağını" söylemişti.

Bu ayrıca kullanıcıların platformunda yayımladıklarından Twitter'ı daha az sorumlu tutacak, Twitter'ın değerini içeriğinden ziyade tavsiye algoritmasının ve muhtemelen kullanıcısı aracılığıyla üçüncü taraf algoritmalara erişiminin üzerine inşa edecektir.

Twitter Ağustos 2021'de yalnızca Bluesky'ı kimin yöneteceğine karar verdi: Girişim kurucusu ve kripto para birimi geliştiricisi Jay Graber.

Graber, Ocak 2020'deki bir blog yazısında, sosyal ağları merkeziyetsiz hale getirme çabalarının "kullanıcılara hizmetleri kolayca değiştirip kimliklerini ve verilerini kontrol etme olanağı sağlayarak güç dengesini kullanıcıların lehine yapısal olarak değiştirebileceğini" söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU