Oleksandr Usyk: Tyson Fury benden korkuyor

Fury, nisanda WBC ağır sıklet şampiyonluğu unvanını koruduğundan beri emekli olduğunu iddia ediyor

(Reuters)

Oleksandr Usyk, Tyson Fury'nin ikili arasındaki tartışmasız ağırsıklet şampiyonunu taçlandıracak olası bir kapışmadan "korktuğunu" söyledi.

Fury, nisanda Britanyalı Dillian Whyte'ı Londra'daki Wembley Stadyumu'nda nakavt ederek Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerini korudu ve ardından bokstan emekli olduğunu iddia etti.

33 yaşındaki Fury, kısa süre önce ringe sadece 500 milyon dolar veya 500 milyon sterlin (yaklaşık 10 milyar 75 milyon TL) karşılığında döneceğini öne sürerken birçok hayranı, yenilgisiz ağırsıklet şampiyonunu Usyk'in Anthony Joshua'ya karşı çıkacağı rövanş maçının galibiyle dövüşürken görmek için can atıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usyk geçen eylülde Joshua'yı yan hakemlerin oybirliğiyle verdiği kararla yenerek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) kemerlerini Britanyalı boksörden alıp namağlup kalmıştı. Şimdi ikili 20 Ağustos'ta bu kez Suudi Arabistan'da karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

Fury, WBC kemerini o zamana kadar boşaltmadığı sürece bu maçın galibi başlıca ağırsıklet unvanlarının tümü için "Çingene Kral" ile bir dövüşte boy ölçüşebilir.

Usyk çarşamba günü iFL televizyonuna yaptığı açıklamada, "Tanrı'nın yardımıyla, bu gerçekleşecektir" dedi.

Tyson benimle boks yapmak, benimle dövüşmek istemediğini söylüyor çünkü onun seviyesinde değilim. Çünkü benden korkuyor.

Fury'nin tekrar boks yapmak için 500 milyon dolar alma isteği sorulduğunda Usyk güldü.

35 yaşındaki Ukraynalı, "Muhtemelen şaka yapıyor" dedi ve şöyle devam etti:

500 milyon dolar, ona kim 500 milyon dolar verir? Ben de 500 milyon dolar istiyorum, ee?

4 kemer döneminde tartışmasız kruvazörsıklet şampiyonu tek erkek olan solak Usyk'e, Joshua'nın Robert Garcia'yı antrenör ekibine katması da soruldu.

Usyk, Olimpiyat altın madalyası sahibi boksör için "Anthony'nin nasıl çalıştığı, ne yaptığı beni ilgilendirmez" dedi.

Ben benim ne yaptığımı düşünüyorum: işimi, antrenman kampımı, beslenmemi, ailemi, ülkemi. Anthony'yi düşünmüyorum.

Usyk ve Joshua'nın rövanş maçının en başta baharda yapılması bekleniyordu fakat Ukraynalı sporcu, Rusya'nın devam eden istilasına karşı ülkesinin savunmasına yardımcı olmak için şubatta Ukrayna'ya dönmüştü.

Usyk, "Rusya federasyonu ülkemi bombalamaya devam ediyor; normal şehirleri bombalıyor, askeri altyapıyı veya herhangi bir askeri ekipmanı değil" dedi.

Sadece sivilleri, konutları, alışveriş merkezlerini bombalıyorlar; eskiden sivillerin yaşadığı ve zaman geçirdiği yerleri.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU