Anonymous'tan Terra Luna'nın CEO'suna tehdit

Hackerlar, Do Kwon'u Terra Luna ve UST kripto paralarının başı olarak "yıkım silsilesinden" sorumlu tutuyor

Anonymous, 26 Haziran 2022'de Terra'nın kurucusu Do Kwon'a mesaj gönderdi (Anonymous)

Anonymous, yatırımcıların varlıklarından 40 milyar dolardan fazla parayı buharlaştıran piyasa çöküşünü seyreden bir kripto para patronunu "adaletin" karşısına çıkarma sözü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çevrimiçi bilgisayar korsanlığı topluluğu, resmi YouTube kanalında yayımlanan son videoda yönelttiği tehditte, Terraform Labs'in kurucu ortağını platformun Terra (Luna) ve TerraUSD (UST) tokenlerini satın alan bireysel yatırımcıların fonlarını hortumlamakla suçladı.

Do Kwon olarak bilinen Kwon Do-hyung daha önce bu iddiaları reddetse de hem Luna hem de UST'nin geçen ay çakılması üzerine 1600'den fazla yatırımcı Do Kwon'a karşı toplu dava dilekçesi vermişti.

Videoda, "Terra Luna ekosisteminin kurucusu Do Kwon'un eylemleri, bireysel yatırımcıların milyarlarca dolar dolandırılmasının tek sebebidir" dendi.

Do Kwon kibirli taktikleri, rakipleri ve eleştirmenleri trollemesi ve asla başarısız olmayacakmış gibi davranmasıyla isim yapmıştı... Ancak piyasalar onu hızla yere serdi. Sesleri ne kadar gür çıkarsa, o kadar sert düşme eğiliminde oluyorlar.

Anonymous, Do Kwon'u milyarlarca dolarlık yatırımcı fonunu nakde çevirmekle suçladı. Kripto para biriminin kurucusu, bu iddiayı alenen reddediyor.

Do Kwon, yakın tarihli bir Twitter paylaşımında söz konusu suçlamaları "kategorik açıdan yanlış" diye nitelendirmiş ve "ben de çöküş nedeniyle sahip olduklarımın çoğunu kaybettim" demişti.
 

Luna
Terra'nın fiyatında mayısta görülen şey, kripto para tarihindeki en şiddetli çakılmalardan biriydi (The Independent)


Anonymous bahse konu videoda, "Do Kwon'un başından beri kötü niyetli olduğuna dair önemli kanıtlar" bulunduğunu iddia etse de kanıtların hiçbirini paylaşmadı.

Video, "Do Kwon'un birçok sırrı olduğu ve yaptıklarında çok dikkatsiz davrandığı bizim için net" diye sona eriyor.

Anonymous, neleri öğrenip gün ışığına çıkarabileceğimizi görmek için kripto para alanına girişinden itibaren Do Kwon'un tüm geçmişini araştırıyor... Yapabileceğimiz tek şey [Do Kwon'u] sorumlu tutup en kısa sürede adaletin karşısına çıkmasını sağlamak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU