Konut fiyatlarının arttığı Avustralya'da kiralık uyku kapsülleri büyük ilgi gördü

"Uzay aracına benziyor"

Büyük ilgi gören uyku kapsüllerinin hepsi kiralandı (Facebook / Frank Chan)

Avustralya'da kira artışları sürerken, sosyal medyada yayımlanan uyku kapsülü ilanı büyük ilgi gördü.

Melbourne şehrindeki Abbotsford'da yaşayan Frank Chan, iki katlı evinde haftalık 250 dolara ya da aylık 900 dolara kiralanabilen uyku kapsülleri için Facebook'tan ilan verdi.

Tek kişilik 6 uyku kapsülünün yer aldığı evde, haftalığı 400 dolara ya da aylığı 1500 dolara kiralanabilen standart odalar da mevcut.

İlanda "Uzay aracına benziyor" diye nitelenen kapsüllerde tek kişilik yatağın yanı sıra ayna, havalandırma, USB girişi, dijital kontrol paneli, ayarlanabilir okuma lambaları, kilitli dolap, kıyafet askısı ve sürgülü kapı yer alıyor.

Chan, Guardian Australia'ya açıklamasında "Kira senedi imzalatmıyorum, elektrik parası almıyorum, eşyalı kiralıyorum, tam zamanlı çalışan bir ev temizlikçisi var, kiracılara istedikleri vakit çıkmaları için esneklik sağlıyorum ve fiyatlarım booking.com, hotels.com ve Airbnb benzeri sitelerdekilere kıyasla yüzde 95 daha ucuz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uyku kapsüllerinin, kiraların yükseldiği konut piyasasında bir alternatif sunabileceğini savunan Chan, "Umarım yerel belediyeler ev sahiplerine bunları kurabilmeleri için kolaylık sağlar. Şu anda Melbourne'de tek uyku kapsülü olan kişi benim" ifadelerini kullandı.

Kapsüllerin yerel yetkililer tarafından incelenip onaylandığı ve şu anda tüm kapsüllerin kiralandığı da bildirildi.

Haberde, ülke göç almasa bile pandemide kiralık konut ilanlarının azalması ve halihazırda kirada oturanların daha büyük evlere taşınmasıyla fiyatlarda artış yaşandığı ifade edildi.

Son 12 ayda kiraların yüzde 9,2 oranında arttığı Avustralya'da merkez bankası da bu ay ikinci kez faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 0,35'ten yüzde 0,85'e çekmişti.

Avustralya Merkez Bankası, mayısta da 11 yılın ardından ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini 25 baz puan yükseltmişti.

Ülkede yıllık enflasyonsa yüzde 5,1'le 20 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.



Independent Türkçe, Guardian, Wio News

DAHA FAZLA HABER OKU