Bir haftadır kafasında plastik bidonla yaşayan ayı kurtarıldı

Hayvan en az bir haftadır plastik bidona kısılıp kalmıştı

Ayı kafasında plastik bidonla ağaca tırmanıyor (Tennessee Yaban Hayatı Kaynakları Ajansı/Facebook)

ABD'de Tennessee Yaban Hayatı Kaynakları Ajansı (TWRA), bu hafta kafası plastik yiyecek bidonuna sıkışmış ayı yavrusunu kurtarma çağrısı aldığında alışılmadık bir işle karşılaştı.

Kavanoz şeklindeki bidon, ayının kafasından geçmiş ve boynuna sabitlenmişti; yemesini ve içmesini engelliyordu. TWRA'nın ayının kurtarıldığı sırada en az bir haftadır bidona sıkışık yaşadığını tahmin ettiği talihsiz olay, hayvan için tehlikeliydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TWRA'nın açıklamasına göre hayvan ilk kez 13 Haziran'da eyaletin kuzeydoğusunda, Knoxville kentinin yakınlarındaki Sevier County'de görüldü. Sonraki birkaç gün boyunca, TWRA ve Appalachian Ayı Kurtarma örgütü ayının yerini bulmaya çalıştı. Ayının ağaca tırmandığını ajansa haber veren biri sayesinde sonunda hayvanı buldular.

TWRA'nın açıklamasında, "Yerel bir işletme merdiven getirdi ve [kara ayı destek biyoloğu Janelle Musser] tırmanıp hayvanları yakalamak için kullanılan aparatı kaba takabildi" ifadeleri yer aldı.

Kabı tutan bir şey olunca ayı kafasını dışarı çıkarabildi.

 

Bidon

Ayının kafasına sıkışan bidon (Tennessee Yaban Hayatı Kaynakları Ajansı/Facebook)


Bir noktada yavrunun annesi olduğu düşünülen daha büyük bir ayıyla görüldüğü fakat büyük ayının daha sonra gittiği bildirildi. Appalachian Ayı Kurtarma örgütü yavru ve yalnız olduğu için ayıyı yakalayabildi ve şimdi Tennessee eyaletinin Townsend şehrindeki tesiste geçen haftaki travmayı atlatması için çalışıyor.

ABD Milli Park Hizmeti, insanların ayılara asla yaklaşmamasını veya huzurlarını bozacak bir şey yapmamasını söylüyor. Bu örnekte de plastik kapların atılmamasının önemli bir sorun olduğu kanıtlandı.

TWRA'in açıklamasında, "Janelle, ayılara karşı bilinçli olun ve çöplerinizi her zaman güvende tutun, bu tür kapları da geri dönüştürün veya ezin diyor" ifadeleri yer aldı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU