DEVA Parti'li Yeneroğlu, Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanını istifaya çağırdı

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, "Hukuku ayaklar altına alan, TBMM'yi aşağılayan Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu

Ekran alıntısı: Twitter / medyascope

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Haziran Cuma günü Kızılay'da Afrika yemekleri sunan bir kafenin tabela asmasına polisin müdahale ettiğini söyledi.

Siyasi iradenin siyah tenli insanları Kızılay'da görmek istemediğini savunan Yeneroğlu, bölgede daha önce de siyah tenli insanlara ait restoran, kafe gibi iş yerlerinin polisin baskısıyla kapatıldığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tabela asma sırasında polis amirinin kendisine karşı saygısızca bir tutum içinde bulunduğunu, tehditkar davranış ve söylemler ortaya koyduğunu ifade eden Yeneroğlu, "Gözümün önünde sigarasını yakarak, dumanını yüzüme üfleyerek ve ısrarlı bir biçimde 'sizli bizli' konuşun dememe rağmen 'senli benli' konuşarak tutumunu sürdürdü." diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla da "teşkilat düşmanı milletvekili" olarak lanse edildiğini belirten Yeneroğlu, "Hukuku ayaklar altına alan, TBMM'yi aşağılayan Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

Yeneroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u, Meclis'in itibarını korumaya ve yasama organına yönelik saldırı karşısında sessizliğini bozmaya çağırdığını söyledi.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU